• Compartir

Novetats editorials

29 de febrer de 2024

Jordi Vilarrodà

‘La Germandat de l’Àngel Caigut’
Jaume Clotat / Destino
El Premi Josep Pla, concedit el dia de Reis, va ser enguany per a aquesta novel·la del periodista Jaume Clotet. Una història que es mou entre finals del segle XIII i l’actualitat. Amb els ingredients que desperten l’interès del lector de best-sellers: a l’època històrica, els templers que marxen de Terra Santa i a l’actualitat, policies i monjos de Montserrat, amb el futur de l’abadia en suspens.

‘Raschimura’
Francesc Bellart
La Campana
Hi ha històries reals que tenen aires de novel·la. I les tenim sense sortir de casa nostra. Raschimura era el nom que va adoptar Pedro Vivancos, exitós ballarí de flamenc a Barcelona als anys 70, quan un dia va donar a la seva vida un tomb radical. Dels tablaos va passar a les arts marcials i d’aquí a crear una mena de secta i fer gala de curacions miraculoses. Fins a una mort poc clara.

‘Contes romans’
Alberto Moravia
Ed. Comanegra
Hi havia poques traduccions al català del gran narrador italià Alberto Moravia, i a poc a poc es va omplir aquest buit. Ara ja podem llegir els Racconti Romani (1954), una de les seves obres més estimades pels lectors. Relats escrits en primera persona que tenen com a escenari la Roma popular i la gent que hi viu. O potser, ben mirat, aquesta Roma és un personatge més dels contes.

‘El passat’
Tessa Hadley
Ed. de 1984
Una nova traducció al català de l’autor de Cap al tard. L’escenari és un poble anglès, a l’estiu. La casa familiar on, quan els pares ja han traspassat, tornen quatre germans amb les parelles i amb noves incorporacions. Sorgeixen els records i també les tensions de quan s’ha de fer l’enterrament de tot un món. I les famílies també són un món, a vegades el més complicat.

‘Botànica màgica’
Joan Anton Oriol Dauder
Ed. Sidillà
Fa trenta anys que es va publicar aquest llibre, com a part d’un conjunt de sis treballs que giraven entorn de les plantes. En aquest cas, era el corresponent a les seves propietats més màgiques, inclosos els beuratges i fórmules que podien semblar fruit de la imaginació i tenien, en alguns casos, un cert fonament. La revisió de què ha estat objecte ens l’acosta amb tot el rigor actual.

  • Compartir