• Compartir

Novetats editorials

8 de febrer de 2024

Jordi Vilarrodà

‘La mestra i la bèstia’
Imma Monsó
Anagrama Llibres

Portem aquí la novel·la d’Imma Monsó després que hagi guanyat el Premi Òmnium a la millor novel·la publicada l’any 2023. “És una recreació del motiu de la bella i la bèstia d’alt voltatge literari, de lectura apassionant per la trama que desplega i per la caracterització acolorida dels personatges que envolten la figura principal”, afirma el jurat. I nosaltres no el contradirem.

‘Sotto voce’
Gal Gomila
La Campana

Aquesta novel·la va ser finalista de l’edició de l’any passat del Premi Ramon Llull. Un thriller ambientat a la Catalunya rural en què una inspectora dels Mossos investiga el misteriós assassinat d’un músic i va més enllà del seu deure. S’hi barreja una trama familiar amb les rancúnies que comporta, un nen que es crea el seu món particular i una casa maleïda, la Casa dels Llamps.

‘El crim del monestir’
Miquel Fañanàs
Columna

El punt de partida és ben real i està documentat: la matinada del dia 24 d’abril de l’any 1622 una explosió va destruir part de les dependències del monestir de Sant Esteve de Banyoles i va matar-ne l’abat. Però qui podia tenir motius per fer aquest atemptat? Fañanàs ens introdueix dins del monestir perquè ho vegem amb els ulls d’un nen de família humil que hi ingressa.

‘La llum deshabitada’
Antoni Tàpies Barba
Pagès Ed.

De poeta a poeta. Jordi Llavina ha cregut que valia la pena conèixer l’obra d’Antoni Tàpies Barba, galerista d’art i fill del famós pintor. Però poeta, també, un dels més interessants de la generació dels anys 70. Va passar un temps sense escriure i fa dos anys va tornar. Aquest volum recull una antologia necessària de la seva obra escrita entre l’any 1973 i l’actualitat.

‘No mataràs’
Bernat Dedéu
Fragmenta Ed.

Fragmenta segueix la sèrie de llibres dedicats als deu manaments, cada un dels quals a càrrec d’un autor. El filòsof Bernet Dedéu ens porta a reflexionar sobre No mataràs, potser el manament que ara mateix tindria més consens arreu del món… encara que no se’n faci cas. I també ha sortit No cometràs adulteri, manament molt més discutible, amb reflexió de la poeta Blanca Llum Vidal.

  • Compartir