• Compartir

Novetats editorials

30 de desembre de 2022

‘Els tres mosqueters’
Alexandre Dumas
Ed. Proa
Nova traducció al català d’aquest relat del qual tots tenim referències, de la mà d’Anna Casassas. Una oportunitat per retrobar D’Artagnan, Athos, Portos i Aramis, els mosqueters del rei Lluís XIII. I també malvats de manual com el cardenal Richelieu i Milady Winter. Nascuda com a literatura popular, difosa com a relat d’aventures per a joves i ja fa temps esdevingut clàssic.

‘Lluny de Louisiana’
Luz Gabás
Columna
El seu debut literari amb Palmeres en la neu va ser un autèntic fenomen. L’escriptora de Monsó (Osca) torna al cap de deu anys amb aquesta història ambientada a Louisiana, quan aquest estat nord-americà era una colònia francesa que va passar a mans espanyoles. Aquí hi viu la família Girard, i entre ells la Suzette, que en moments convulsos manté el seu amor amb un jove nadiu.

‘Deu històries negreres’
Xavier Sust
Icària Ed.
Sí, va haver-hi catalans que es van dedicar al tràfic d’esclaus, i aquesta és una part vergonyosa del nostre passat que ara va emergint. Aquí n’hi ha unes quantes mostres. Des del viatge de dues goletes de vela quan encara no estava prohibida l’esclavitud, amb mariners d’Arenys, fins al del darrer capità negrer, en Pere Mas, el Pigat, que ja portava el timó d’un vaixell de vapor l’any 1864.

‘Bestiolari’
Joana Raspall
Pagès Ed.
L’especialista en literatura infantil i juvenil Josep Maria Aloy va endreçar en tres llibres, seguint un criteri temàtic, l’obra poètica de Joana Raspall. Aquesta és la reedició d’un dels llibres, el que recull la poesia on els animals són protagonistes. Animals que transmeten uns valors positius humans, objectiu de la poesia de Raspall. Amb il·lustracions d’Anna Clariana.

‘La treva’
Toni Galmés
Ed. La Galera
Aquest àlbum il·lustrat del mallorquí Toni Galmés es basa en un fet històric real. La nit de Nadal de l’any 1914, soldats britànics i alemanys que eren a les trinxeres del front de la Primera Guerra Mundial van començar a cantar nadales. D’aquí es va passar a intercanviar regals, i d’aquí a jugar un partit de futbol. Va ser l’anomenada treva de Nadal, un oasi nadalenc enmig de l’horror.

  • Compartir