• Compartir

Novetats editorials

25 de gener de 2024

Jordi Vilarrodà

‘Riu de safirs’
Marc Pastor
Ed. 62
Any 1998. A la vora d’un poble de Madagascar, hi troben safirs. Neix la mineria, creix la ciutat, un lloc sense llei. O amb la poca que intenta aplicar el tinent Tahiri, un policia que, si més no, encara té principis i fa el que pot amb una tropa d’agents corruptes o ineptes. La ciutat d’Ilakaka és una olla de pressió, i allà hi arriba una dona misteriosa, que sembla que pot preveure les morts.

‘Allò que només els passa als altres’
Andreu Martín / Ed. Clandestina
Quan el degà de la novel·la negra en català publica un nou títol, atents els amants del gènere. Martín torna amb una història de la Barcelona sòrdida postindependentista. A una banda, un advocat d’ofici en hores baixes que ha de salvar un jove d’una acusació greu. A l’altra, un jutge que és sospitós d’haver fabricat aquesta acusació. I enmig, un clan mafiós que trafica armes i drogues.

‘Fins a l’última pedra’
Berta Creus
Ed. Males Herbes
Males Herbes és una editorial especialitzada a trobar perles. La darrera és aquesta jove escriptora de Sant Martí de Tous que debuta amb aquesta novel·la. O recull de contes, segons com es miri. Algú que arriba a un poble abandonat, una vella que el convida a escoltar les pedres, històries que ressonen parets endins i enfora… A mig camí de la llegenda i amb un vocabulari riquíssim.

‘La dansa dels dies’
Àlex Susanna
Ed. Proa
En els últims anys, l’escriptor i gestor cultural Àlex Susanna ha teixit una de les obres de prosa memorialística més interessants de la literatura catalana actual. Ara ens en lliura una nova entrega, que comprèn un any, del febrer de 2021 al febrer de 2022. Hi ha cultura (arts, literatura…) però també viatges, natura, amistat i notes d’un espectador atent a la realitat del món.

‘Les petjades de la memòria’
Josep M. Muñoz / L’Avenç
Durant 24 anys, Josep M. Muñoz va estar al capdavant de la revista L’Avenç. I durant aquest temps va publicar moltes entrevistes, una selecció de les quals integra aquest volum. Són testimonis d’un moment però, a la vegada, documents històrics: amb Joan B. Culla, Bernardo Atxaga, Miquel Barceló, Antonio Franco, Núria Sales, Carmen Claudin… el mosaic que dibuixa uns temps.

  • Compartir