• Compartir

Novetats editorials

18 de gener de 2024

Jordi Vilarrodà

‘Li diré Llibertat’
Joan Bibiloni
Rosa dels Vents
Som a finals del segle XIX en la Mallorca rural. El fill d’uns jornalers humils, barallat amb el seu pare, s’embarca com tants d’altres feien en aquell moment cap a les Amèriques. A Cuba. L’acompanyen la seva egua i un altre jove jornaler. Una història d’amor prohibit que l’autor havia sentit explicar ja fa anys i que sempre havia volgut escriure. És el seu debut en la narrativa.

‘La ferida imaginària’
Berta Dávila
Ed. Les Hores
Una de les veus més interessants de la jove literatura gallega és la de Berta Dávila, en narrativa i en poesia. La seva darrera novel·la transcorre al poble de Soutelo, al nord de Galícia, i té com a protagonistes dues germanes amb les seves parelles, que s’han allunyat. Quatre personatges que fugen endavant en un dia en què està anunciat un eclipsi total de sol. A cap d’ells no els fascina gaire.

‘L’assassí de la muntanya’
Anders de la Motte
Columna
Si us semblava que ja havia periclitat el fenomen de la novel·la negra escandinava, estàveu equivocats. Anders de la Motte, policia primer i després director de seguretat d’una multinacional, ha conegut tota mena de delinqüents. I és el creador de la inspectora Leo Asker, que aquí s’enfronta al repte de resoldre desaparicions de persones que apareixen en una maqueta de tren.

‘Entre la nostàlgia i el populisme’
Carles Viñas / Ed. Fonell
A Catalunya semblava que no hi havia lloc per a l’extrema dreta (o la seva variant contemporània de la dreta radical populista). Però hem comprovat que no, i s’ha vist com pot arribar a les institucions. Carles Viñas, possiblement un dels millors coneixedors d’aquests entorns que tenim al país, analitza d’on ve, en quins paràmetres ideològics es mou i quines en són les cares visibles.

‘Des de dins’
E. Arranz-Bravo / J. Garrido
Ed. Comanegra
La mort inesperada del pintor Eduard Arranz-Bravo el passat mes d’octubre va agafar aquest llibre al final del procés de producció. L’escriptor Jordi Garrido pren la veu de l’artista per bastir la seva memòria. La d’un incansable treballador a qui mai no li havia agradat explicar la seva vida. Però que malgrat això té una de les trajectòries més interessants dins del món de l’art a Catalunya.

  • Compartir