• Compartir

Novetats editorials

7 de desembre de 2023

Teresa Costa-Gramunt

‘Guerra i pau’
Lev Tolstoi
Ed. de 1984
Edicions de 1984 celebra el 40è aniversari amb una nova versió de Guerra i pau en català. Un dels dos grans clàssics de Tolstoi (al costat d’Anna Karènina). A través de les vides de dues famílies russes, els Bolkonski i els Rostov, i amb el rerefons de la guerra contra Napoleó, explica un món que parla de les grans passions humanes. En traducció de Judit Díaz Barneda.

‘Tres novel·les breus’
Lev Tolstoi
Club Editor
Els grans clàssics, evidentment, sempre estan d’actualitat. I Tolstoi és notícia també perquè s’han editat juntes tres novel·les breus que va escriure després d’Anna Karènina: són Mort d’Ivan Ilitx, La sonata Kreutzer i Hadjí Murat, en aquest cas en traducció d’Arnau Barrios. Tres obres mestres que el gran autor rus va escriure tot i pensar que ja ho tenia tot dit en la narrativa.

‘Islàndia, l’illa del vent’
Èric Lluent
Ara Llibres
Èric Lluent és un periodista català que viu a Islàndia i que darrerament ens ha narrat a les xarxes el dia a dia volcànic de l’illa. Ho feia mentre preparava el viatge a Barcelona per presentar aquest llibre, on parla no només d’una geografia modelada pel vent i el gel sinó de com s’hi ha adaptat la vida dels seus habitants, que troben la força en el sentiment de comunitat.

‘Exposades al vent’
Annabel Abbs
Angle Ed.
Les protagonistes d’aquest llibre es diuen Frieda Lawrence (de soltera, Von Richthofen), Gwen John, Clara Vyvyan i Daphne du Maurier, Nan Shepherd, Simone de Beauvoir, Georgia O’Keeffe i Emma Gatewood. Escriptores que a cavall dels segles XIX i XX van sortir de l’àmbit en què les dones estaven recloses per trobar en la natura un dels seus llocs d’inspiració.

‘Més que una samarreta’
Roger Cruz
Pagès Ed.
La història del Barça s’explica també a través de les diferents samarretes que han vestit els seus jugadors al llarg de la història del club. Sense deixar mai la identitat blau i grana, hi ha hagut 201 models entre els quals s’hi compten autèntiques rareses. Per no parlar de l’evolució dels materials o dels escuts. Un autèntic treball d’arqueologia barcelonista ideal com a regal culer de Nadal.

  • Compartir