• Compartir

Novetats editorials

30 de novembre de 2023

Jordi Villarodà

Maleïda Roma’
Santiago Posteguillo
Rosa dels Vents
Traducció al català de la darrera novel·la de l’autor espanyol supervendes en novel·la històrica. Posteguillo continua immers en la Roma clàssica, i després de Roma soc jo continua amb un ambiciós projecte de trilogia centrada en Cèsar. El trobem a l’inici del relat marxant a l’exili però disposat a tornar, enfrontar-se amb Pompeu i arribar al seu somni. Un relat apassionant sobre el preu del poder.

‘Un llarg hivern’
Colm Tóibín
Ara Llibres
El gran escriptor irlandès ambienta a Catalunya aquesta novel·la. I concretament al Pallars, on una dona amb problemes amb la beguda desapareix un dia d’hivern. El seu fill, en Miquel, la buscarà tot un hivern. Un hivern durant el qual se li manifestarà l’atracció que sent pels homes. Colm Tóibín ho narra amb pols de mestre, contenint l’emoció com ho faria el mateix protagonista.

‘Contes escollits’
Anton Txèkhox
Ed. Proa
Absns de la seva mort, l’escriptor i crític Vicenç Pagès Jordà havia preparat aquesta antologia de contes de Txèkhov, la més àmplia que s’ha fet mai en català amb un total de 35 relats. Xènia Dyakonova ha traduït del rus les narracions d’un dels grans autors de la literatura universal. “Els seus contes es resisteixen a les anàlisis perquè, més que un tècnic, és un savi –de vegades un amic”.

‘Lari’
Josep M. Lari Mirambell
Pagès Ed.

Josep Maria Lari Vilaplana, més conegut com el Mag Lari, va descobrir les plaques de vidre de les fotografies que havia fet Josep Maria Lari Mirambell, el seu avi. Imatges de principis del segle XX que un farmacèutic aficionat a la fotografia havia anat capturant, amb la vida de Barcelona retratada amb sensibilitat. Ara s’han publicat per primera vegada i mostren la seva qualitat.

‘La Barcelona de Pilar Aymerich’
Ed. Comanegra
La fotògrafa Pilar Aymerich (Barcelona, 1943) deia que no escriuria mai unes memòries perquè les seves memòries eren les fotografies. Les que va fer en la Barcelona dels anys 60 fins als anys 80, de les quals una selecció (n’hi ha d’inèdites) veu la llum en aquest llibre. Aymerich parla dels anys del “despertar de la ciutat”. Societat i protagonistes d’uns anys clau del segle XX.

  • Compartir