• Compartir

Novetats editorials

16 de novembre de 2023

Pere Martí Olivella

‘Tots els contes’
Maria Barbal
Columna
Maria Barbal ha destacat sobretot com a novel·lista, però també és autora d’una extensa obra en narrativa curta. Editada en llibres (La mort de Teresa, Ulleres de sol…) però també dispersa en altres publicacions o encara inèdita, es recull ara en aquest volum, a cura de Carme Arenas. L’estil de Barbal és inconfusible, però la riquesa temàtica obre una nova lectura de la seva obra.

Tor. Tretze cases i tres morts’
Carles Porta
La Campana
L’any 2005, la publicació d’aquest llibre i el 30 minuts de TV3 que recollien una pacient i exhaustiva recerca periodística de Carles Porta van impactar Catalunya. El petit poble del Pallars que s’havia tenyit de sang va passar a la història. Al cap dels anys, Porta ha anat recollint més informació i n’ha escrit una versió actualitzada. Que no resol, però, l’origen: qui va matar en Sansa?

‘Que no s’apagui la flama’
Miriam Toews
Ed. Les Hores
La Swiv, protagonista de la novel·la, és educada per la seva àvia. Una educació especial, que inclou entre d’altres aprendre matemàtiques amb un trencaclosques amish. Però l’àvia li vol transmetre, sobretot, l’esperit de lluita amb què ella s’ha hagut d’enfrontar a la vida. I fer-ho com en una contrarellotge, quan sent que el temps se li acaba. Un gran homenatge a les dones: filles, mares, àvies…

‘Els meus dies feliços al manicomi’
Goran Simic
LaBreu Ed.
Aquesta setmana vinent serà a Barcelona el poeta bosnià Goran Simic. Durant el setge de Sarajevo els seus poemes de Lament per Sarajevo van posar paraules a la barbàrie de la guerra. Hi vivia, i en va poder marxar per exiliar-se un temps al Canadà. Ara s’ha publicat aquest llibre que és un recull de l’obra construïda a la ciutat, novament, des que hi va poder tornar l’any 2010.

‘Per què els elefants no tenen càncer’’
Div. autors
Rosa dels Vents
Amb més de 26.000 seguidors a Twitter, Neurones Fregides (@neurofregides) són uns campions de la divulgació científica en català. Ara ens responen a preguntes com la que dona títol al llibre i moltes d’altres. Quin és l’origen de les espècies? Com ens orientem a l’espai? Podríem nedar en una piscina de mel? Un llibre per satisfer moltes curiositats, amb les aportacions de 16 autors.

  • Compartir