• Compartir

Novetats editorials

26 d'octubre de 2023

‘L’últim telecadira’
John Irving
Ed. 62

No necessita presentació. I alguns diuen que aquest és el comiat d’Irving en la gran novel·la. Als vuitanta anys, l’Adam rastreja en la pròpia història, la que no li han explicat. Arribarà fins l’any 1941, quan és concebut a l’estació d’esquí d’Aspen, a Colorado, on la seva mare, la Rachel, fa de monitora. La seva mirada enrere dibuixa un extraordinari fresc de l’Amèrica del segle XX.

‘Fill d’un malparit’
Sorj Chalandon
Ed. de 1984

El protagonista de la novel·la no ha gosat mai demanar al seu més aviat violent pare què va fer durant l’ocupació nazi. De quin bàndol estava? Resistent o col·laboracio-nista. L’any 1987, el dia que s’inicia el judici contra el criminal nazi Klaus Barbie a Lió, sabrà on és l’expedient del seu pare. I començarà un altre judici, el que li farà ell mateix. Descobrirà, potser, el que no volia saber.

‘La por de la bèstia’
Anna Moner
Ara Llibres

L’Emily viu tancada des de la mort de la mare. A la mateixa ciutat on ronda, a principis de segle XX, l’assassí en sèrie que tothom coneix com el Minotaure. Amb una fixació: el gust de les llàgrimes de les seves víctimes, quan són presa del pànic. Novel·la d’aires gòtics que parla de víctimes i depredadors, dels rols de cadascú. L’Emily creu que, a l’altra banda de la porta de casa, l’espera la mort.

‘En hora incerta’
Primo Levi
Eumo (Jardins de Samarcanda)

“Tan sols puc assegurar a l’eventual lector que en rars instants (de mitjana, només d’una vegada a l’any) estímuls singulars [poètics] han assumit naturalment una certa forma, que la meva meitat racional continua considerant antinatural.” Ho deia el grandíssim narrador Primo Levi. Però malgrat tot, val la pena descobrir la seva a vegades estranya poesia. Aquí, un recull complet.

‘Tauró blanc’
Genie Espinosa
Ed. Finestres

Ens complau de tant en tant suggerir novel·les gràfiques. Ara ens arriba la història de la Maude, que rep la notícia de la mort del pare i ha d’anar fins a l’illa de Desmond a arreglar la casa on vivia. Hi trobarà rastres del passat que la conviden a redescobrir la figura del pare. I mentrestant, l’illa viu pendent del desè aniversari de l’albirament d’un enorme tauró blanc. Tornarà?

  • Compartir