• Compartir

Novetats editorials

28 de setembre de 2023

‘L’armadura de la llum’
Ken Follett
Rosa dels Vents

Ken Follett torna a Kingsbridge, escenari de quatre de les seves grans novel·les i, sobretot, d’Els pilars de la terra. Ara ho fa per acomiadar-se’n, en una acció que arrenca a finals del segle XVIII: a la ciutat anglesa hi arriben les innovacions de la indústria tèxtil, i el trasbals social que anuncien. I mentrestant, Napoleó vol dominar Europa, i el regiment de Kingsbridge haurà d’anat a la guerra.

‘Massa deutes amb les flors’
Iolanda Batallé
Columna

Torna Iolanda Batallé després de deu anys sense publicar, dedicada a altres tasques. I ho fa amb aquest relat en què una escriptora se’n va a un poble de muntanya per treballar en un llibre, en un moment de crisi. Allà anirà parlant amb algunes persones del llogarret, i descobrirà que en aquest entorn hi ha una tragèdia de la qual necessiten parlar. Tot plegat, narrat en un estil molt suggerent.

‘Delta’
Gabi Martínez
Ara Llibres

L’escriptor Gabi Martínez s’ha instal·lat durant un any a l’illa de Buda per escriure aquest llibre-reportatge amb tremp literari. L’illa de Buda, a la punta del delta de l’Ebre, serà potser la primera d’Europa que el mar engolirà pels efectes del canvi climàtic, i com diu l’autor, “si Buda cau, caurà del Delta sencer”. Mentrestant, ens explica què hi passa i què hi fa la gent, en aquell tros incert de terra.

‘A tres de quatre’
Jordi Cussà
Ed. de L’Albí

Tot i la seva gran obra narrativa, la més coneguda, Jordi Cussà s’havia considerat sempre a ell mateix com un poeta. Al cap de dos anys de la seva mort, s’ha editat una selecció dels seus dotzets, uns sonets formats per 12 versos (14 són els habituals) “que et connecten amb el goig de llegir, amb la màgia de la paraula”, tal com diu Eloi Bellés a l’epíleg de l’edició.

‘Roaming’
Jillian i Mariko Tamaki
Ed. Finestres

Novel·la gràfica que seduirà sobretot el públic lector adolescent. La història de la Zoe i la Dani, universitàries i amigues que es troben a Nova York, on sempre havien somiat anar. Una tercera noia, la Fiona –amb opinions sobre tot–, se’ls ajunta. Totes tres descobriran una ciutat de moltes cares, en un moment de la seva vida il·lusionant, però també carregat d’incerteses.

  • Compartir