• Compartir

Novetats editorials

14 de setembre de 2023

‘Diré que m’ho he inventat’
Marta Marín-Dòmine
Ed. 62

Una de les novetats destacades de la tornada d’estiu és la novel·la guanyadora del Premi BBVA-Sant Joan. Relat colpidor sobre la relació d’una mare i una filla, construït des de l’autoficció, que qüestiona el dogma que aquesta relació hagi de ser sempre sòlida i indestructible. En aquest cas, no. El retorn a la casa de la mare, ja morta, desencadena els records d’un vincle turbulent.

‘Vinyes de sang’
Àngels Dalmau
La Campana

Aquesta setmana de la diada de Sant Fèlix, una de les més grans del món casteller, quina lectura no podria ser més adient que aquesta? Els Castellers de Vilafranca han fet un 3 de 10 a casa, eufòria! S’obre la pinya i apareix un dels membres de la colla mort. Relacions de família, revenja, el món casteller i el món del cava ambienten aquest relat en un entorn que l’autora coneix molt bé.

‘Els Pirineus indòmits’
Steve Cracknell
Ed. Sidillà

Arqueòleg i excursionista establert a la serra de les Corberes, extrem oriental del Pirineu, Cracknell ha volgut esbrinar si la recuperació de grans predadors com l’os o el llop –la renaturalització– seria compatible amb altres activitats al Pirineu, com la ramaderia. Ho ha fet parlant amb pastors, ecologistes, caçadors i tothom que té quelcom a dir sobre la qüestió.

‘La feina no t’estimarà’
Sarah Jaffe
Ara Llibres

Heu tornat a la feina? Bon moment per aquest llibre, doncs. L’autora, periodista freelance en mitjans importants dels EUA i la Gran Bretanya, alerta del perill de la nova explotació labora basada en l’amor a la feina. Introduint-hi també una perspectiva feminista, Jaffe explica com aquesta pot ser una eina nova per tenir el treballador desmobilitzat… i a més, content.

‘Ombres de colors’
Oriol Malet
Ed. Comanegra

“No vaig ser un alumne modèlic, precisament. Per a mi el curs no acabava mai al juny, sinó al setembre, i no sempre de la millor manera”. Oriol Malet parla d’ell mateix en aquests termes, i tiba de la seva pròpia experiència en aquest còmic en què parla de l’abandonament escolar. Per treure-li l’estigma. I perquè no acceptem com a normal que tants joves abandonin els estudis.

  • Compartir