• Compartir

Novetats editorials

27 de juliol de 2023

‘Biografia del foc’
Carlota Gurt
Ed. Proa

El mes de juliol és poc propici a grans novetats editorials. Una de les més interessants, que se’ns han anunciat, sens dubte, és la d’aquest recull de relats de Carlota Gurt. Si un tema els travessa tots, és el de la incertesa, un cert temor de les conseqüències que portaran els nostres actes, que l’autora mira a voltes amb ironia. Entre tots els relats, un bon calidoscopi de la condició humana.

‘Poster Girl’
Veronica Roth
Fanbooks

Bon moment, l’estiu, perquè els més joves puguin dedicar també un temps a la lectura. I per a ells va aquesta novel·la de l’autora de la saga Divergent. És una distopia amb ressons d’actualitat, que transcorre en una megalòpoli americana sota la vigilància del govern de la Delegació. Tenen a tothom controlat només amb un xip ocular (els sona això?). Però un dia arriba la revolta…

‘Louis Riel’
Chester Brown
Ed. Finestres

Louis Riel és un personatge històric. Va liderar l’anomenada Rebel·lió dels Métis o Rebel·lió del Riu Vermell, l’any 1869, dels habitants de l’actual província de Manitoba, al Canadà. Mestissos d’indis i francesos es negaven a ser entregats a l’Imperi Britànic. El rebel Riel no va acabar bé però va protagonitzar una epopeia aquí gens coneguda. Aquesta novel·la gràfica ens l’acosta.

‘Com escriure diàlegs…’
Piti Español
Ed. Laertes

Algú ha pensat a dedicar-se a la soferta i creativa professió de guionista, o tan sols la vol conèixer per curiositat? Res millor que aquest llibre, Com escriure diàlegs que funcionin per a cinema i televisió, de la mà d’algú que té experiència en aquests dos mons i en molts d’altres. Tot el que ha après en quatre dècades ho explica. Com a mínim, quan algun diàleg se’ns fa estrany, sabrem per què.

‘Vull dormir!’
Àngela Lledó
Inuk

Un llibre pràctic per aprendre rutines de l’anar a dormir amb els més petits. I pràctic també per als grans, per saber com sortir-se’n en aquest moment complicat. De la mà de la pediatra Àngela Lledó, i amb els dibuixos de Jessica Berriver, coneixerem una nena que no troba mai l’hora d’anar al llit, i que l’endemà està tan cansada que no té ganes ni de jugar al pati de l’escola.

  • Compartir