• Compartir

Novetats editorials

13 de juliol de 2023

‘El meu jo gastronòmic’
MFK Fisher
L’Altra Editorial

Mary Frances Kennedy Fisher (1908-1992), més coneguda per MFK Fisher, és l’escriptora gastronòmica en majúscules als Estats Units. Parla de menjar, però fa literatura. I ara, per primer cop, disposem en català del llibre que va escriure quan, l’any 1929, va marxar per primer cop dels Estats Units per anar a França. I de l’impacte que va causar en ella tot un món de cuina desconegut.

‘‘El món de Rocannon’
Ursula K. Le Guin
Raig Verd Ed.

La primera novel·la que va publicar Ursula K. Le Guin, la que iniciaria tot un cicle i que es pot considerar un text fundacional en la novel·la fantàstica i de ciència ficció, barrejant els dos gèneres. Però no només és això: a través d’aquests recursos s’hi parla de colonialisme, de cultures i de la part fosca que pot tenir la tecnologia i el progrés. Arriba al català en traducció de Blanca Busquets.

‘Nihil obstat’
Miquel Bauçà
Ed. 62

No hi ha dubte que Miquel Bauçà (1940-2005) ha estat un dels grans poetes contemporanis en llengua catalana. Ara es recuperar un seu poemari inèdit, Nihil obstat, que l’any 1965 la censura franquista va prohibir. La recuperació d’aquest inèdit (tot i que ell mateix en va rescatar poemes per a llibres posteriors) ve acompanyada de la reedició d’Una bella història i El crepuscle encén estels.

‘Com un calfred et veig’
Juny Siva
Ara Llibres

Un suggeriment per a aquesta setmana en què hem celebra el Dia de l’Orgull LGTBI.Les històries de 15 persones trans en la Barcelona d’avui, recollides per l’autora, demostren que encara no ho tenen fàcil per poder ser elles mateixes. En el record, la figura de Sònia Rescalvo, assassinada l’any 1991 per neonazis a la ciutat. I la consciència del fet que alguns avenços van massa poc a poc.

‘El meravellós Maurice …’
Terry Pratchett
Mai Més Llibres

El títol complert, de fet, és El meravellós Maurice i els seus rosegadors il·lustrats. Forma part del projecte editorial de traduir al català l’obra de Pratchett, el Discmon, encara inèdita aquí malgrat ser un supervendes mundial en novel·la per a joves. Per llegir aquesta no cal haver-ne llegit d’altres: és un títol independent. Hi trobarem un flautista d’Hamelín diferent i uns ratolins molt cultes…

  • Compartir