• Compartir

Novetats editorials

14 de desembre de 2022

‘El món de Sofia’
J. Gaarder / V. Zabus / Nicoby
Empúries
Ara fa tres dècades, El món de Sofia es va convertir en un insòlit èxit mundial. El noruec Jostein Gaarder havia aconseguit parlar de filosofia a través de la història d’una nena que descobria els grans pensadors alhora que es descobria ella mateixa. Ara es converteix en novel·la gràfica gràcies a dos dels millors il·lustradors de l’escola francobelga: Vincent Zabus i Nicoby.

‘La innocència del pare Brown’
G. K. Chesterton
La Magrana
En el món dels detectius, el personatge del pare Brown creat per Gilbert Keith Chesterton ocupa un lloc fundacional, del qual beuen després Miss Marple, Hercule Poirot i altres. L’any 1911, una dotzena dels contes del pare Brown van ser publicats en català en traducció d’Imma Estany. Al cap de més d’un segle, es recuperen en una nova edició gràcies al Centre d’Estudis G. K. Chesterton.

‘Atresorat silenci’
Josep Vallverdú
Pagès Ed.
A punt de complir cent anys, Josep Vallverdú recull la poesia que ha escrit últimament. “Potser ha estat la consciència d’haver retingut molt de temps i molt endins tants de silencis, la raó del títol que Josep Vallverdú ha escollit per a aquest darrer recull”, explica Isidor Marí en el pròleg. En qualsevol cas, és una ocasió per descobrir aquesta faceta, potser menys coneguda que la de narrador.

‘Francesc Cambó. L’últim retrat’
Borja de Riquer
Ed. 62
No hi ha dubte que Francesc Cambó és una de les figures més controvertides de la política catalana, encara avui. Líder del catalanisme, empresari d’èxit, mecenes de la cultura… i després un dels suports primers amb què va comptar la revolta feixista de l’any 1936. Fer-ne un retrat sense caure en el maniqueisme era tot un repte, i l’ha assumit Borja de Riquer en un volum definitiu.

‘Dites catalanes’
Joan Carles i Amat
Ed. Morera
Es commemora enguany el 450è aniversari del naixement de Joan Carles i Amat, personatge de múltiples facetes, de la literària a la científica, que entre d’altres va deixar escrit el recull Dites catalanes (1636). Quatre-centes dites, proverbis i sentències, alguns dels quals són ben vigents avui, en un llibre que va ser popular durant molts anys i que és font inesgotable de documentació.

  • Compartir