• Compartir

Novetats editorials

7 de juliol de 2023

‘Memòries d’Adrià’
Marguerite Yourcenar
Ed. Proa

Un dels grans clàssics de la narrativa del segle XX arriba en una nova i magnífica traducció al català de Jaume Creus que també inclou el Quadern de notes de les Memòries d’Adrià, escrit per Yourcenar amb interessantíssimes reflexions sobre el fet d’escriure novel·la històrica. Amb aquesta ens situem a la Roma de l’emperador Adrià, quan aquest sent la mort a prop i escriu una llarga epístola.

‘Un tret a l’aire’
Francesc Puigpelat
Ed. Comanegra (Crims.cat)

La Barcelona del final de la Segona República és l’escenari d’aquesta novel·la, guanyadora del Premi de Novel·la Criminal Margarida Aritzeta-Vila de Creixell. L’anarquisme hi és un dels moviments més potents, ple d’idealistes però també de pistolers. I en aquest context arriba a la ciutat K, de cognom Carrión, que conspira per organitzar un gran atemptat del qual es parli arreu.

‘Eutopia’
Llorenç Prats
Pagès Ed.

Llorenç Prats ha estat fins fa poc professor de la Universitat de Lleida, ara jubilat. Tot i haver escrit diversos llibres acadèmics, aquesta és la seva primera novel·la. Un relat futurista en què es dibuixa un futur de la humanitat compromès per l’amenaça climàtica i una gran desigualtat. La vida del protagonista del relat transcorre en aquesta societat distòpica… o no tant.

‘El quadern del Paraulògic / 2’
C. Serret i J. Palou
Ara Llibres

El Paraulògic continua essent un fenomen social, sens dubte molt beneficiós per al català. Ara que s’acosten vacances i tindrem més temps per entretenir-nos-hi arriba aquesta segona entrega del llibre del joc. Sopes de lletres, enigmes, endevinalles i jocs que en aquest cas estan pensats per fer en família i incloent-hi els més joves, a petició dels quals ha nascut l’edició.

‘Cònan. Claus vermells’
Robert E. Howard
Ed. Laertes

Una nova història de la sèrie de Conan que arriba al català. En el món d’Hibòria, més aventures del guerrer més temut de la història. En aquest cas, l’acompanyem a ell i a la pirata Valèria, fugint d’un drac enmig de la jungla fins arribar a una misteriosa ciutat. Aquí hauran de lluitar per la seva mateixa supervivència, enmig d’un ambient en què contrasten la riquesa i la decadència.

  • Compartir