• Compartir

Novetats editorials

29 de juny de 2023

‘La casa torta’
Agatha Christie
Columna

Columna continua ampliant la col·lecció de novel·les d’Agatha Christie traduïdes al català. En aquest cas podrem passar l’estiu amb La casa forta, la novel·la que li agradava més a la mateixa escriptora, i L’assassinat de Roger Ackroyd, la que es considera més atrevida entre les que va escriure. Una comença amb un assassinat i l’altra, amb un suïcidi. I a partir d’aquí, la sagacitat de Poirot.

‘Chevreuse’
Patrick Modiano
Proa

És la primavera de 1965. L’escriptor Jean Bosmans acompanya una amiga a deixar l’equipatge en una casa que ha llogat a Chevreure, prop del Bois de Boulogne. Ja no hi pensava, en aquest lloc, i al moment que hi posa els peus li ve el record vague d’haver-hi viscut de petit. Aflora un passat que havia oblidat o volgut oblidar. La darrera novel·la d’un dels grans de la literatura francesa d’avui.

‘L’estiu passat’
Joan Safont
Comanegra

Miró a Mont-roig del Camp, Foix al Port de la Selva, Tàpies a Campins, Barral a Calafell o Espriu a Arenys de Mar. Els llocs d’estiueig dels creadors no han estat una simple anècdota, sinó que sovint han deixat una petjada profunda en les obres respectives. Joan Safont parla en aquest llibre dels paradisos on trobaven refugi una llarga llista de pintors, arquitectes, escriptors o músics.

‘Aragalls’
Josep Vallverdú
Pagès Ed.

L’Any Vallverdú, el del centenari de l’escriptor, està resultant extraordinàriament productiu per reeditar obra exhaurida o conèixer-ne d’inèdita. Aquest recull amb mig centenar de poemes presenta el que alguns consideren com un testament vital. El món i les seves criatures dialoguen amb l’escriptor, en una reflexió sobre el pas del temps, des de la talaia del seu segle de vida.

‘Des de la barra’
Esther Martínez
Rosa dels Vents

Esther Martínez és @xiquetamontgat a Instagram, on té milers de seguidors en el seu compte dedicat a la cocteleria vintage. Tot i formar part d’una família de llarga tradició darrere les barres, no va ser fins fa poc que va iniciar aquesta activitat a les xarxes. Ho va fer especialitzant-se en els combinats de got llarg, alguns dels quals rescatats de l’oblit, com alguns dels licors que en són la base.

  • Compartir