• Compartir

Novetats editorials

22 de juny de 2023

‘Una història per a tu’
Imma Tubella
Columna

L’autora ens fa viatjar fins a Hawaii en aquesta història de novel·la que és a la vegada real. La seva protagonista és Kaiulani, la que hauria estat reina d’aquest territori enmig del Pacífic si els Estats Units se l’haguessin annexionat l’any 1898. Kaiulani, en aquell moment, hauria pogut marxar a un exili europeu còmode, però es va estimar més quedar-se i compartir la sort del seu poble.

‘Últims dies a l’Eixample’
Ferran Escoda
La Magrana

En Deulofeu viu a l’Eixample, a la casa Deulofeu, la que va fer construir la seva família. Els últims descendents han decidit partir-la i fer-ne apartaments i despatxos. Però ell ha resistit, com un testimoni del passat, aferrat a la casa i a la seva feina de redactor de necrològiques. Una novel·la plena d’ironia que retrata les escorrialles d’una burgesia i el paisatge turistitzat d’una Barcelona.

‘Apòcrifs’
Karel Capek
Ed. Males Herbes

Filòsof i literat, l’autor està considerat encara avui una glòria de les lletres a Txèquia. En el període d’entreguerres del segle XX va publicar aquests Apòcrifs a la premsa. Escrits breus on presentava un personatge històric en un moment de la seva vida que no responia a l’estereotip que tenim d’ell i el desmitificava. I si Shakespeare hagués tingut dubtes sobre escriure teatre?

‘Francesc Vicent Garcia, poeta barroc’
Enric Querol
Rafael Dalmau Ed.

Francesc Vicent Garcia, més conegut com el Rector de Vallfogona, va morir ara fa 500 anys. Se l’ha considerat el gran poeta del barroc català (l’època mal anomenada de la Decadència), però tant o més que la seva obra literària ha pesat la imatge tòpica que se’n va conrear: la del capellà que fa versos de facècies o pujats de to. I calia una biografia com aquesta per tenir-ne una imatge completa.

‘I si et menges la magdalena?’
Maria Lerin
Inuk

Un llibre pensat per als joves i especialment útil en aquest moment de l’any, en què la temptació de les dietes miraculoses de cara a l’estiu és a l’ordre del dia. La psicòloga Maria Lerin explica d’una manera molt clara i entretinguda com gaudir del menjar, estimar el propi cos (sigui com sigui) i evitar, sobretot, la toxicitat de molts consells per aconseguir un cos presumptament perfecte.

  • Compartir