• Compartir

Novetats editorials

1 de juny de 2023

‘El preu de la sang’
Jordi Coll
Rosa dels Vents

L’Alèxia, una nena de nou anys, és d’un poble del Pallars. La veuen sortir d’assaig dels Pastorets i desapareix. Mentre la busquen pel bosc, troben el cadàver d’un jove, ben nu i degollat. Hi ha relació entre un fet i l’altre? L’encarregada d’investigar-ho serà una inspectora dels Mossos amb mètodes poc ortodoxes. L’autor, de Breda, fa un pas endavant, després d’un primer títol autopublicat.

‘Ciutat morta’
Shane Stevens
Clandestina Ed. (Crims.cat)

En una traducció de l’escriptora Teresa Solana, arriba al català aquesta novel·la negra, lloada per autors com Stephen King. S’ambienta a Jersey (Nova Jersey), on dues bandes de crim organitzat lluiten pel control del territori. Una de les bandes és la de Joe Zucco. Tots italoamericans, des dels veterans que es creuen reis del món fins a joves que volen demostrar que tenen més sang freda.

‘Fissures’
Jèssica Ferrer
Ed. Fonoll

Guanyador del Premi Francesc Garriga de 2022, aquest recull de poesia (o de prosa poètica, per ser més precisos) parla del viatge físic i metafòric, el viatge de la vida que empeny endavant cada vegada que trobem una fissura, un trencament. Escrit quan l’autora, eivissenca, vivia a Sao Paulo, reflectex a la vegada una mirada jove i una maduresa poètica.

‘Totes les cares de França’
Montserrat Besses
Pòrtic

Pocs periodistes coneixen tan bé la realitat francesa com Montserrat Besses, de TV3. Per això aquest és un llibre molt útil per entendre la realitat de l’estat veí. Una França ara sacsejada per protestes socials, amb un govern de Macron afeblit. I en un context mundial en què ja fa temps que la globalització amenaça la grandeur històrica. França està espantada davant del futur.

‘Tornar a la llana’
Laia Aguilà
Ed. Sidillà

Va haver-hi un moment en què les llanes van quedar arraconades per les fibres sintètiques. Però les noves tendències porten cap a una recuperació d’aquesta matèria natural. L’autora del llibre, que viu al Montseny i fa anys va muntar el Talleret del Clot per ensenyar el treball de la llana, posa ara el seu coneixement a l’abast de tothom en aquest llibre. El del retorn a la llana.

  • Compartir