• Compartir

Novetats editorials

25 de maig de 2023

‘Viure ràpid’
Brigitte Giraud
Amsterdam

Amb Viure ràpid, Giraud va guanyar el Premi Goncourt de 2022, el màxim guardó de les lletres franceses. Un relat en què aquesta escriptora de Lió gira la mirada vint anys enrere, quan la seva parella va perdre la vida en un accident de moto. La casualitat o el destí el van portar a aquell final? Imprevisible o inevitable? Una novel·la intensa com el seu títol, la primera que li ha estat traduïda al català.

‘Matar el nervi’
Anna Pazos
La Segona Perifèria

Escriptora i documentalista, la barcelonina Anna Pazos debuta amb aquesta obra de no-ficció, on parla de la seva vida des del moment en què inicia una fugida endavant, per escapar d’una vida anodina. De Jerusalem fins a Nova York, de relacions intenses a descobriments personals, Pazos mostra un pols narratiu precís a l’hora d’explicar com va voler matar el nervi. Que encara no ha mort.

‘La filla de la bòbila’
Ascen Capel
La Campana

Una novel·la ambientada als anys vint del segle passat a Lleida. La protagonista, la Lola, és la gran de sis germans i es veu empesa a ajudar el seu pare en l’empresa familiar, una bòbila. De la comptabilitat al carro, del carro a portar un camió. Una feina que en aquell moment està considerada poc pròpia de dones i que provoca enrenou. Fins on estarà disposada a aguantar la Lola?

‘Seixantisme’
Marta Vallverdú
L’Avenç

Als anys 60 es conforma una determinada identitat cultural catalana, que intenta estar en contacte amb el que passa al seu entorn, malgrat la dictadura. Un moviment que l’autora analitza, a partir d’entrevistes amb els que el van protagonitzar. El seixantisme marca, en part, la identitat cultural d’avui al país. Aquest assaig ha obtingut recentment el Premi Serra d’Or en l’àmbit d’assaig.

‘One piece’
Eichiro Oda
Planeta Comic

Finalment, ja ha arribat al català One piece, la mítica sèria manga que va començar a publicar-se al Japó l’any 1997 i que és present aquí des de 2006 en la seva versió anime. La seva influència en els aficionats al gènere és comparable a la de Bola de drac, tot i que mai s’havia pogut llegir en la nostra llengua la història de la gran Era Pirata i d’en Ruffy amb els seus superpoders.

  • Compartir