• Compartir

Novetats editorials

18 de maig de 2023

‘Temps d’una espera’
Carme Riera
Ed. 62

No és moment de gaires novetats, després de Sant Jordi. Però sí de reedicions interessants, com per exemple aquesta d’un llibre escrit aviat farà 37 que s’anticipava al feminisme tal com el coneixem. Carme Riera va fer un diari de maternitat quan estava embarassada de la seva filla. Cada dia, durant els nou mesos, amb reflexions sobre maternitat i feminitat que avui són vàlides.

‘Entre Sant Peters
i Sant Pau’
A. Munné-Jordà / Males Herbes

Males Herbes també recupera un text. En aquest cas, una novel·la que va ser finalista del Sant Jordi de 1995, injustament oblidada. El protagonista és un noi del Raval, a Barcelona, amb un pare excombatent de la División Azul però catalanista i permanentment esporuguit en els anys de la dictadura. Quan el jove va prenent consciència política, el passat serà motiu d’enfrontament.

‘La propietat’
Rutu Modan
Ed. Finestres

La novel·la gràfica compta cada vegada amb més adeptes. I no és estrany, amb la qualitat d’alguns dels seus títols. Com aquest de la israeliana Rutu Modan, guanyador del premi Eisner. Una història d’àvia i neta, ambientada a Polònia, amb el rerefons de la recuperació d’una propietat confiscada pels nazis. I que parla de la complexitat de les relacions amb l’Holocaust de fons.

‘Eurovisió’
Jordi Ramos
Columna

És innegable que Eurovisió ha viscut una extraordinària revifalla en l’interès que desperta. I potser no sabem que Catalunya és el lloc d’Europa amb més eurofans per metre quadrat. Molts catalans hi han participat, encara que no ho hagin pogut fer representant a Catalunya (Chanel, la darrera). Totes les històries d’Eurovisió caben en aquet llibre, escrit pel periodista que més sap del concurs.

‘Contes complets’
Beatrix Potter
Beascoa

L’escriptora anglesa Beatrix Potter (1866-1943) és una de les autores clàssiques de literatura infantil, coneguda sobretot pel personatge de Pere el Conillet. Aquest volum reneix amb 23 relats i poemes de l’autora, presentats de manera molt acurada, en el mateix ordre amb què van ser publicats en el seu moment i fins i tot amb els mateixos dibuixos. Un llibre dels que no es faran mai vells.

  • Compartir