• Compartir

Novetats editorials

11 de maig de 2023

‘De la sabana a Mart’
Xavier Sala i Martín
Rosa dels Vents

Va ser dels darrers títols que va arribar a la cursa de Sant Jordi, però en va tenir prou amb poc més d’una setmana per enfilar-se als primers llocs de les llistes de vendes. En temps de l’esclat de la intel·ligència artificial, el conegut economista fa un elogi de la intel·ligència natural, la que ha permès que l’espècie humana fes el salt des de les sabanes on va sorgir a la conquesta de Mart.

‘Dolce far niente’
Rafael Vallbona
La Joie de Vivre

La col·lecció La Joie de Vivre, d’Univers, té un nom ben explícit de la seva pretensió. Ara s’hi afegeix Rafael Vallbona amb les impressions d’un viatge a la Toscana. Quina millor expressió de la joia de viure que aquesta regió d’Itàlia? Diu l’escriptor que no hi va anar de vacances, sinó a no fer res, el dolce far niente, a deixar-se emportar per les sensacions i a explicar-nos-ho.

‘Una bona vida’
Robert Waldinger | Marc Schulz
Columna

Segurament aquest llibre encaixa bé amb els dos anteriors. I no, no és d’autoajuda. És la conclusió d’un estudi que s’ha fet a Harvard durant 80 anys, amb més de 700 entrevistes, per veure què ens fa feliços, als humans. Els seus autors, un psicòleg i un psiquiatre, ho expliquen i aporten els testimonis. Veurem que hi ha constants que es mantenen, i que no tenen a veure amb els diners.

‘Trenqueu en cas d’emergència’
Carla Vall
Univers

“Aquí parlarem de violències; pot ser que hi hagi situacions que hagis viscut i et sonin.” Així comença l’advocada Carla Vall aquest llibre en què hi aboca part de l’experiència que ha viscut al llarg de deu anys d’exercici professional, centrada sobretot en casos de violència i abusos a dones. Ho fa amb un llenguatge allunyat de tecnicismes jurídics i buscant ser útil a les víctimes.

‘La pedra seca al cap de Creus’
Jenar Fèlix i Robin Towsend
Brau Ed.

Les construccions en pedra seca són una part essencial del paisatge del cap de Creus, que ens parla de la vida de la gent abans d’aquest territori. El llibre recull 350 elements de pedra seca, els més rellevants dels termes del Port de la Selva, la Selva de Mar, Cadaqués i Roses. Barraques, sobretot, els més complexos, però també murs i feixes i altres elements d’una arquitectura popular.

  • Compartir