• Compartir

Novetats editorials

4 de maig de 2023

‘No siguis pobre!’
Marta Rojals
Ara Llibres

Torna per Sant Jordi una de les firmes sempre esperades del nostre panorama literari, encara que no en coneguem el rostre: Marta Rojals. I ho fa amb aquest recull d’articles que en el seu moment ja es van publicar en línia. Vol evitar que siguin “xuclats per sempre en aquest forat negre que és internet”. Hi parla, sobretot, d’una generació precaritzada, però també de l’oblit de la gent gran.

‘Un llum que crema’
Jordi Llavina
Ed. Proa

La poesia acostuma a quedar al marge de les llistes de llibres més venuts per Sant Jordi. Però justament per això hem de recomanar aquest poemari de Jordi Llavina, que va guanyar el darrer Premi Carles Riba. Dividit en set parts, parla de la memòria, del pas del temps, de la natura o de la llengua en poemes treballats però que arriben perfectament als lectors.

‘Pecats capitals’
Carles Porta
La Campana

Carles Porta agafa aquí el fil dels pecats capitals per parlar de crims. Fets execrables moguts per la supèrbia, l’avarícia, la luxúria, la ira, la gola, l’enveja i la peresa, que eren els pitjors defectes tal com els va descriure Dante a la Divina Comèdia. Entre ells, dos de prop nostre, ubicats a Canovelles, la desaparició d’un nadó, i a Mollet del Vallès, l’apunyalament del vigilant d’un supermercat.

‘Gran Enciclopèdia del Barça’
La Sotana
Blackie Books

En les setmanes prèvies de Sant Jordi, ja s’ha convertit en un dels llibres més venuts. Pel títol, pot semblar una història del club d’aquelles que promou la premsa esportiva. Però si la signa la gent de La Sotana, ja ens podem pensar que el repàs que fan a la vida blaugrana dels últims anys no té gaire res de tòpic o convencional. Com hauria dit Cruyff, sortiu (llegiu) i disfruteu!

‘Colors’
Joana Santamans
Estrella Polar

Per als més menuts també hi ha Sant Jordi. Fins i tot per als prelectors, que és per a qui va recomanat aquest llibre. Fet per una artista amb especial sensibilitat vers els infants, els introdueix en el món dels colors, els convida a mirar l’entorn –amb l’ajut dels pares– amb uns altres ulls. El llibre, resistent, també està pensat perquè els seus destinataris el manipulin.

  • Compartir