• Compartir

Novetats editorials

7 de desembre de 2022

‘Ocell d’aire i de foc’
Pilar Rahola
Columna

Una història que passa d’àvia a neta, en la darrera novel·la de Pilar Rahola. En la Barcelona de mitjan anys 50, la Nina troba les cartes de la seva àvia Merceneta. Als seus 19 anys, són l’empenta que necessitava per llançar-se a la vida. A la lluita també, en els primers moviments de l’antifranquisme. Igual que l’àvia, també l’amor forma part de l’esperança en un futur millor.

‘Nàufrags’
Aurora Bertrana
Rosa dels Vents

En els darrers anys estem descobrint Aurora Bertrana en tota la seva dimensió pròpia d’escriptora, no només la de filla del reconegut Prudenci Bertrana. Ho vam fer, per exemple, en recuperar Paradisos oceànics. Qui se senti seduït per la seva personalitat la pot conèixer ara millor llegint aquest segon volum de memòries, que va deixar enllestit en vida i va sortir pòstumament.

‘Llucieta Canyà.
L’etern oblit’
Indilletres

La fira Indilletres, que reunirà aquests dies a la Bisbal d’Empordà els editors independents, treu a la llum aquest volum que reivindica la figura d’aquesta escriptora bisbalenca. Coneguda als anys 30 del segle passat per l’èxit de L’etern femení, corre el risc de quedar encasellada en el tòpic. Aquí s’apleguen un centenar d’escrits que ens fan valorar el seu paper com a dona en un món d’homes.

‘Caixes catalanes. La fusió’
Joan Picanyol
Grama

Molt abans que comencés el procés de fusions forçades de les caixes, arran de la crisi de 2008, n’hi havia hagut una altra de molt important: la de la Caixa de Pensions i la Caixa de Barcelona iniciada l’any 1990. L’economista autor d’aquest llibre la va viure en primera persona, i ara explica com es va gestar una operació sense la qual no hauria estat possible aixecar un gegant, CaixaBank.

‘La marató sempre batega’
Diversos autors
Estrella Polar

La Marató de TV3 es tradueix també en un llibre. Per primera vegada des que s’edita canvia de format i esdevé un àlbum il·lustrat gràcies a la col·laboració d’una quinzena d’artistes. D’Eva Armisen a Pilarin Bayés, de Javier Mariscal a Gemma Capdevila, la creativitat des de la diversitat es posa en marxa al servei de la salut cardiovascular, l’objectiu d’enguany de la Marató.

  • Compartir