• Compartir

Novetats editorials

27 d'abril de 2023

‘Quan deixi de ser jo’
Carme Elias
Columna

“Escriure un llibre de memòries mentre la meva s’esvaeix és arriscat. Malgrat això, sento la temptació de fer-ho.” Així parla l’actriu Carme Elias, que fa un any va fer públic que patia Alzheimer. Això no li ha impedit d’escriure aquestes reflexions sobre la seva vida, el seu amor pel teatre, el present que viu i el futur que sap que arribarà, inexorablement, el dia que deixi de ser ella.

‘Proses de Ponent’
Josep Vallverdú
Ed. Fonoll

El centenari de Josep Vallver-dú és l’ocasió per poder recuperar alguns títols fonamentals de la seva obra que estaven exhaurits. Com aquestes Proses de Ponent que va publicar l’any 1970. Un llibre on reflexionava sobre els paisatges, la gent i el caràcter d’una part del país que fins llavors havia estat poc present en l’imaginari col·lectiu. Avui continua essent vàlid el missatge.

‘Els plaers del condem-nat’
Charles Bukowski
Ed. de 1984

Charles Bukowski es va considerar a ell mateix, per sobre de tot, poeta. Mai no s’havia traduït en català, i enguany n’han arribat dues versions: Bukowski essencial (LaBreu Ed) i aquest Els plaers del condemnat, una antologia de 274 poemes que va recollir el seu amic John Martin, editor a Black Sparrow Press (on havia publicat bona part de la seva obra), i amb traducció de Martí Sales.

‘A tres de quatre’
Jordi Cussà
L’Albí

I més poesia. Malgrat que va ser conegut sobretot com a narrador, Jordi Cussà (1916-2021) es considerava a ell mateix, sobretot, com un poeta. Va escriure poesia al llarg de la seva vida i va deixar aquest llibre inèdit. Són dotzets, és a dir, sonets de 12 versos en lloc dels 14 habituals. I hi parla de la condició d’escriptor, de com se’n sentia profundament i del seu amor per la paraula.

‘Les excursions d’en Titó’
SX3
Estrella Polar

En Titó s’ha convertit en un dels personatges més populars del nou canal SX3. Aquest llibre recull algunes de les sortides més destacades que ha fet per convidar a descobrir el país en clau d’humor i entreteniment. En una vintena de pàgines i pensat per als infants a partir de 3 anys, aquest llibre inaugura la col·lecció d’en Titó, que anirà publicant Estrella Polar. El proper, per la tardor.

  • Compartir