• Compartir

Novetats editorials

20 d'abril de 2023

‘El radiofonista’
Gaspar Hernàndez
Ed. Columna
Periodista i escriptor. Gaspar Hernàndez és sobretot un home de ràdio. I la ràdio fa de fil conductor d’aquest llibre en què parla d’ell mateix. Es va posar davant d’un micròfon quan tenia 9 anys i el seu pare va fer-li una ràdio, i des de llavors no ha parat. El relat que trena en aquest llibre és un tribut al mitjà i a la veu parlada que, com ell diu, torna en el temps dels pòdcasts.

‘La història dels vertebrats’
Mar Garcia Puig
La Magrana
“El 20 de desembre de 2015 em vaig convertir en mare i vaig embogir. […] Al capvespre, mentre jo comptava contraccions a la sala de dilatacions, el país comptava escons.” Mar Garcia va veure com ser mare de bessons i diputada al Congrés esdevenia un repte quasi insuperable. I portava al límit la seva salut mental. Ara posa veu al que moltes dones han passat i viscut en silenci.

‘Estremida memòria’
Jesús Moncada
Club Editor
Les obres de Jesús Moncada (1941-2005) han passat al catàleg de Club Editor, que les reedita en la perspectiva d’aquest Sant Jordi. Una ocasió, de moment, per recuperar la novel·la Estremida memòria i els relats d’Històries de la mà esquerra. Volgudament, no comencen amb Camí de sirga, perquè la més coneguda de les novel·les de l’autor de Mequinensa no n’eclipsi el conjunt.

‘Petem-ho!’
X. Mas / C. Soler / G. Viladomat
Rosa dels Vents
La portada del llibre parla per ella mateixa. Si voleu saber què volen dir els adolescents quan parlen d’estalquejar, trolejar o fer ghosting, si des de Merlí encara no heu après què significa semat, i si WTF us sona a sigles d’un ens internacional, llegiu aquest llibre. Xavier Mas Craviotto, Gerard Viladomat i Clara Soler us posen al dia, a boomers i millennials, sobre el nou idioma jove.

‘Mons invisibles’
Maria J. Portella
Tibidabo Ed.
La psicòloga i doctora en Neurociències Maria Josep Portella és, també, mare d’un nen autista. Diu que ha escrit aquest llibre per “la necessitat de compartir el procés que m’ha portat a descobrir que tinc un fill extraordinari”. Amb totes les dificultats i totes les alegries que comporta. Perquè ells, i molts dels que tenen altres capacitats, són fills que també ensenyen als pares.

  • Compartir