• Compartir

Novetats editorials

12 d'abril de 2023

‘Seré el teu mirall’
Lluís Anton Baulenas
Ed. Comanegra
Amb aquesta obra, Baulenas va guanyar recentment el Premi Santa Eulàlia de Novel·la de Barcelona. I la ciutat n’és protagonista. En concret, les anomenades remuntes que es van fer per aixecar l’alçada d’edificis modernistes. Anys més tard, en la Barcelona del Fòrum de les Cultures, un arquitecte ric i penedit d’aquells desastres estètics els vol comprar per tirar-los a terra.

‘Carta a la reina d’Anglaterra’
Vicenc Pagès Jordà
Empúries
La mort de Vicenç Pagès Jordà ha despertat la necessitat de recuperar la seva obra. El segell Empúries reedita una petita novel·la de l’any 1997 sobre la immortalitat que pot ser un bon portal d’entrada a l’escriptor per a qui encara no el conegui. El protagonista ha travessat tota la història des de l’edat mitjana, ha après que l’avorriment i l’Estat són enemics… i ara escriu a la reina d’Anglaterra.

‘El passat que vindrà’
Jordi Sierra i Fabra
Univers
El prolífic Jordi Sierra i Fabra ens porta una novel·la ambientada també a Barcelona, en aquest cas l’any 1943. Als nazis se’ls comença a capgirar la guerra i alguns veuen possibilitats de fer caure el règim de Franco. Hi trobem un afinador de pianos que subsisteix fent classes al fill d’un falangista, la seva família i un abrandat militant del Front Nacional de Catalunya que torna de l’exili.

‘Del ring a les trinxeres’
Josep Pons Serra
Fed. Catalana de Boxa
Una federació de boxa editant llibres? Doncs sí. Aquesta edició commemora el seu centenari, i amb motiu d’això s’ha dut a terme un exhaustiu treball de recerca sobre els boxejadors catalans que van participar a la Guerra Civil lluitant contra el feixisme. Se n’han trobat més d’un centenar. Barcelona era als anys 30, juntament amb París i Londres, una capital europea de la boxa.

‘Aliades’
Txell Feixas
Ara Llibres
Un llibre oportú en la setmana del Dia de la Dona. La corresponsal de TV3 a l’Orient Mitjà ens explica les històries d’un modest equip de bàsquet. El formaven nenes i naixia al camp de refugiats de Xatila. Amb l’esport les noies van veure que el seu món no es reduïa a casar-se en un matrimoni forçat. Deu anys després de conèixer-les, la periodista mira què ha passat amb les nenes.

  • Compartir