• Compartir

Novetats editorials

30 de març de 2023

‘París érem nosaltres’
Andreu Claret
Columna
Arriba la novel·la guanyadora del Premi Ramon Llull. La vida dels pares d’Andreu Claret inspira el relat que se centra en la figura d’un jove exiliat republicà, que ha de refer la seva vida en el París dels anys 40, encara sota l’ocupació nazi. La reconstrucció passa per no deixar les seves conviccions però també per no deixar-se arrossegar per l’ambient massa tancat en ell mateix de l’exili.

‘La dona més pintada’
Màrius Serra
Proa
Maties Palau Ferré (1921-2000) va ser un destacat pintor que, en un moment donat, va decidir cremar la seva obra. Corria l’any 1974 i ho va fer com a acte de protesta per una absurda sentència del Tribunal Suprem que l’obligava a pintar a benefici d’un marxant. A Màrius Serra el va fascinar sempre aquesta història d’autodestrucció creativa, i l’ha convertida en novel·la.

‘Alliberada’
Rosa Negre
Univers
Rosa Negre, l’autora, és sotsinspectora dels Mossos, on s’ha especialitzat en la prevenció de violències masclistes. La novel·la crea un personatge, l’Ada, que és el compendi de situacions en què s’ha trobat, amb noies d’origen subsaharià que viuen a Catalunya amb el risc de ser sotmeses a pràctiques com la mutilació genital o el matrimoni forçat. I el missatge d’ajudar-les.

‘Cos a terra’
Toni Aira
La Campana
Toni Aira, periodista, analista i expert en comunicació política, fa una incursió en la novel·la negra amb aquest relat que comença, precisament, en l’encartellada d’inici d’una campanya electoral. Un assassinat amb rerefons polític altera aquest ritual i Max Margarit es veu reconvertit de spin doctor en detectiu. Es preguntarà, és clar, qui hi ha darrere de la mort i a qui beneficia.

‘No vull ser reina!’
Mireia Boya / Elisa Munsó
Ara Llibres
Mireia Boya és la creadora d’aquesta història que, com tantes altres, té una princesa de protagonista. Però el que li passa a aquesta princesa, l’Amàlia, no és gens convencional. Coneixerà una nena, la Valty, que ja guiarà fora del seu món reial però no real. El relat té lectures que connecten amb l’actualitat i crea nous imaginaris, gràcies també a les il·lustracions d’Elisa Munsó.

  • Compartir