• Compartir

Novetats editorials

2 de març de 2023

‘Les nostres mares’
Gemma Ruiz Palà
Proa
Surt a la llum la guanyadora d’un dels altres grans premis literaris, el Sant Jordi. La periodista Gemma Ruiz ens serveix les històries de deu dones que tenen en comú el fet d’haver nascut durant la dictadura i haver-se obert camí fora de “la gàbia domèstica”. Un calidoscopi femení de la generació de la seva mare, les que van haver de renunciar als seus somnis per facilitar els dels fills.

‘Cavalls salvatges’
Jordi Cussà
Comanegra
Qui hagi llegit Cavalls salvatges no l’haurà oblidat. Qui no ho hagi fet, que corri a conèixer una obra de les que passaran a la història de la literatura. Jordi Cussà la va anar revisant, i encara ho va fer poc abans de morir, l’any 2021. Tenim entre mans les històries de la generació castigada per l’heroïna en la Catalunya rural, unes vides trepidants i dissortades, en un estil atrevit i personal.

‘El despertar i altres relats’
Kate Chopin
L’Altra Editorial
Potser l’únic relat sobre amor adúlter escrit al segle XIX des de la perspectiva d’una dona és el que dona títol a aquest recull de narrativa. La protagonista, una dona que en la New Orleans de mitjan segle XIX desperta a noves sensacions, des d’una vida d’esposa convencional. L’autora, una de les escriptores que s’avançaven al seu temps i que per això va patir furibundes crítiques.

‘Assalt militar en un museu a Catalunya…’
Flocel Sabaté
Ed. Sidillà
Una matinada de desembre de 2017, la Guàrdia Civil entrava al Museu de Lleida per endur-se 44 obres d’art amb destí al monestir aragonès de Sixena. Què tenien aquestes peces que justifiquessin una insòlita actuació d’un batalló d’agents armats? L’autor reflexiona sobre el fons, l’ús de les obres en un context de creació d’identitat a partir del conflicte dut a terme pel govern d’Aragó.

‘Guia màgica d’autode-fensa amb galetes’
T. Kingfisher
Raig Verd Ed.
Com es forgen els herois? Aquesta és la pregunta que es fa T. Kingfisher (pseudònim de la nord-americana Ursula Vernon) en aquest relat per a joves que arriba al català avalat per nombrosos premis literaris. La protagonista és la Mona, una maga que s’ha de defensar d’un assassí que volta per la ciutat atacant tothom qui té poders. I la màgia de la Mona d’on neix? Doncs… del pa!

  • Compartir