• Compartir

Novetats Editorials

23 de febrer de 2023

‘El boig dels ocells’
Care Santos
Columna
Un dels retorns significatius en vista al proper Sant Jordi és el de Care Santos, després de tres anys sense publicar cap novel·la. Ho fa amb aquest relat sobre Eugene Schieffelin (1827-1906), que va tenir la pensada d’introduir als Estats Units, des de la Nova York on vivia, totes les espècies d’ocells que Shakespeare esmenta a les seves obres. Avui, una d’elles és una plaga: els estornells.

‘Venjança color carmí’
Màrius Mollà
Navona
L’autor que es va donar a conèixer amb L’herència de la terra amb el pseudònim d’Andrés Vidal ens porta una novel·la ambientada a la Barcelona d’entreguerres, a principis del segle XX. És la ciutat on arriba l’Aurora, que treballava al molí de Capellades i ara vol més oportunitats. Lluitarà per sortir endavant ella i pagar l’escola de l’Iris, la seva protegida. Fins que arriba la tragèdia…

‘No soc un dels vostres
Marc Casanovas
Ara Llibres
Aquesta és la història real d’un cuiner, Àlex Montiel, i de la seva aventura més sonada, l’Aram. Un restaurant que va aixecar passions (a favor i en contra) en la Barcelona preolímpica, que va durar només 7 anys però que en certa manera va marcar una època. Montiel, l’enfant terrible d’aquell Aram, dona el seu testimoni en aquest llibre del que podríem considerar periodisme literari.

‘Sota els còdols, la platja’
Pascal Rabaté
Ed. Finestres
Deia el lema dels revolucionaris del Maig del 68 que sota les llambordes dels carrers hi havia la platja. Aquesta novel·la gràfica juga amb la famosa dita, canviant-la pels còdols. Els d’una platja de la Bretanya francesa, en aquells mateixos temps. S’acaba l’estiu i uns joves de famílies benestants han de decidir què volen ser de grans: hereus d’una moral burgesa o renovadors llibertaris.

‘Els beneficis de la lectura en veu alta’
Diversos autors
Enciclopèdia
Fa pocs dies que s’ha celebrat el Dia Mundial de la Lectura en Veu Alta, i per commemorar-lo Enciclopèdia publica aquest llibre de David Bueno, Anna Forés i Antoni Ruiz. Partint de les enquestes que es van realitzar a més de dues mil persones amb menors a càrrec, la ciència valida un fet: que llegir en veu altra ajuda a consolidar els aprenentatges. És a dir, que llegir és entendre.

  • Compartir