• Compartir

Novetats editorials

16 de febrer de 2023

‘Profecia’
Raül Garrigasait
Ed. de 1984

Què hi ha de comú entre la fascinació per les bèsties feréstegues i per les històries de profetes? Segurament, l’atracció que qualsevol humà sent per aquells misteris profunds sobre els quals no té cap poder. Qui l’experimenta són una pare i una filla, els dos protagonistes de la darrera novel·la de l’escriptor de Solsona, que sens dubte és una de les novetats d’aquest inici literari d’any.

‘Abans i després’
Roser Caminals
Ed. 62

Després del Premi Josep Pla de fa dos anys que va guanyar amb Garbo parla, torna Roser Caminals amb la història de la Palmira i l’Helena, dues bessones que creixen gairebé com una sola persona amb el paisatge de fons de la platja del Somorrostro. L’aparició d’un caçatalents els canviarà les vides: una optarà pel cinema i marxarà; l’altra, pel matrimoni i es quedarà. Però un fil invisible les uneix.

‘Colònia DMZ’
Don Mee Choi
Raig Verd

El Premi NoLlegiu de Poesia Traduïda que acaba de rebre ens convida a recuperar aquest recull poètic de l’autora d’origen coreà, que viu ara a Alemanya. DMZ són les sigles que corresponen a desmilitaritzada, la terra de ningú entre les dues Corees. A través de la literatura, en un llibre difícilment classificable, mira críticament l’efecte de la militarització i la influència americana al seu país.

‘Des dels turons a l’altra banda del riu’
Jordi Pujol
Ed. Comanegra

Aquest és el llibre fundacional de la ideologia de Jordi Pujol, el que va escriure a la presó de Saragossa quan va ser condemnat per consell de guerra pels Fets del Palau. Ara es recupera el text, i s’hi afegeixen alguns fragments que no figuraven en l’original i altres textos de la mateixa època. La nova edició, a cura de Joan Safont, ens parla de què movia (i què mou) el veterà expresident.

‘Fer front’
Carlos Ángel Ordás
Pagès Ed.

Fer front és la història de l’articulació del moviment antimilitarista a Catalunya entre els anys 1970 i 1989. El seu autor, antropòleg social, se centra en l’oposició al servei militar obligatori, a través d’un recorregut pels diversos tipus de resistència que van aconseguir una de les grans fites de la lluita no violenta. El seu èxit el va convertir en un referent per a molts moviments posteriors.

  • Compartir