• Compartir

Novetats editorials

9 de febrer de 2023

‘Aurora’
Marc Artigau
Destino

Després de l’èxit extraordinari de La vigília (2019), torna Marc Artigau amb aquesta novel·la que gira entorn de la relació de l’Aurora i l’Àngel Mare i fill, amb un vincle profund i a vegades inquietant, que els aïlla en la societat d’un petit poble de la costa. Només Jonàs, l’oncle de l’Àngel que es dedica a pescar el corall, els protegeix, i la Tanit, companya d’escola, els entén.

‘Triomfador’
Joan Jordi Miralles
Males Herbe
s
Una de les novel·les que, segur, impactaran en aquest inici de l’any. Llargament treballada, l’autor hi narra l’experiència d’un jove –l’Ul·lisses – que amb 13 anys entra a La Masia del Barça. El somni es converteix en malson: bullying, masclisme, humiliacions… els valors sobre els quals es construeix, desgraciadament, una part de l’esport d’elit. Miralles ho sap perquè ho va viure.

‘Després de la tempesta’
Emili Bayo
La Magrana

La tempesta va ser real, el Glòria, però també metafòrica. La de tres persones que han vist sacsejades les seves vides i conflueixen al delta de l’Ebre en una casa que guarda la memòria de temps més bons. Un jove rebotat contra el món, una periodista que fuig d’una parella assetjadora i un vell solitari. “Beneïts aquells que saben on amagar-se quan arriba la tempesta”, diu l’autor.

‘La ciutat insatisfeta’
Miquel Puig
Ara Llibres

S’acosten eleccions municipals i un dels grans debats nacionals serà el del model de ciutat que vol la capital del país. L’economista Miquel Puig, regidor d’ERC a Barcelona fins al novembre passat, hi fa la seva aportació amb aquest llibre. El trànsit, el turisme, l’aeroport, la pobresa… Puig aborda els temes amb la tesi que cal deixar les lamentacions i passar de seguida a les accions.

‘Elogi de la mentida’
Josep Torres Tribó
Ed. Cal·lígraf

En la seva curta vida (1899-1941), el filòsof Torres Tribó va poder publicar només una obra del seu camp. Va morir a les cambres de gas nazis. Ara es recupera aquest text, una obra que el curador de l’edició, Max Pérez, destaca per la seva singularitat i brillantor d’estil. El filòsof hi defensa la superioritat de la mentida (la invenció, l’art) per sobre de la veritat (la falsedat, el coneixement).

  • Compartir