• Compartir

Novetats discogràfiques

20 de juny de 2024

COPA LOTUS
‘El disc en castellà’

Quart treball d’estudi del grup de Vilanova i la Geltrú Copa Lotus, que l’any 2013 es van donar a conèixer després de guanyar el concurs Sona9. La banda, que sempre ha anat una mica a contracorrent, continua apostant pel rock’n’roll i per cantar en la llengua de Pompeu Fabra. Que a aquestes alçades de la pel·lícula es podrien passar al castellà? Doncs potser sí, però de moment l’únic que han fet és fantasiejar amb aquesta idea i quedar-se només amb el títol. Així sempre podran dir que un dia van publicar un disc en castellà.

BIEL MARTÍ
‘El país de les flors’

Després de publicar dos àlbums durant el 2023 (Somnis per a tu i per a mi i La llum que portes dins), el cantautor barceloní Biel Martí torna a la càrrega amb el seu treball més ambiciós. Una obra que beu sobretot del folk i la música d’arrel americana amb 13 cançons que naveguen també per sonoritats com el rock festiu a la inicial El país de les flors, la balada èpica a Tot allò que no hem viscut o la cançó de bressol amb inspiracions bluegrass de Criatures de la nit. No sé per què però Martí em recorda Joni Mitchell. A la catalana.

LLUÍS GÓMEZ
‘Dotze temps’

Lluís Gómez és un dels grans coneixedors de la música bluegrass a la península. Ha escrit mètodes per aprendre a tocar el banjo de cinc cordes i fa uns anys fins i tot va ser portada a la revista Banjo Newsletter (referència mundial pels banjonistes). I ara, en el seu nou disc, acompanyat de músics com Maribel Rivero, Ondra Kozák, Raphaël Maillet, Carol Duran, Sicus Carbonell o Nat Torkington, casa melodies i cançons tradicionals amb sis peces pròpies en català, castellà i txec. I sí, Dotze temps són els del compàs flamenc, que mig treuen el cap al disc.

  • Compartir