• Compartir

Novetats discogràfiques

20 de desembre de 2022

LAIA LLACH
‘Sol d’hivern’

A l’estiu prendre el sol fa mandra. A l’hivern, però, deixar-se estimar al pic del migdia per una bona ullada de sol solet és un plaer que pot arribar a ser màxim si es fa amb Sol d’hivern de fons, el primer àlbum de la jove vallesana Laia Llach. El disc, de només nou cançons, beu a parts iguals de folk xirucaire –benentès– i pop, amb unes lletres inspirades en records d’infantesa o en la crisi mediambiental i humanitària. El cognom de la Laia fa respecte, però furgant en l’arbre genealògic podem assegurar que no té res a veure amb el déu Lluís Llach.

LA SIMFÒNICA DE COBLA I CORDA DE CATALUNYA
‘Himnes del cor’

La Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya és un ambiciós projecte que té els seus orígens el 2008 amb un casament entre La Principal de la Bisbal i l’Orquestra de Cambra de l’Empordà. El 2012 la formació es va reinventar i des de llavors gairebé cada any estrena projecte i disc. L’últim és Himnes del cor, amb una selecció temàtica de medleys de cançons que apel·len a les emocions. Aquesta vegada, a més, la Simfònica actua acompanyada de la Polifònica de Puig-reig, i les interpretacions vocals com a solistes de Beth, Manu Guix, La Pau i Joan Garrido.

CORRANDES SÓN CORRANDES
‘La meitat en són mentida’

El primer disc de Corrandes Són Corrandes (Lligadetes amb un fil, 2017) estava centrat en la cançó tradicional de text improvisat, i el segon (Si voleu cantar corrandes, 2018) s’orientava més al ball. I ara arriba el tercer, que reuneix els dos aspectes amb 10 cançons on als integrants actuals del grup –Anaís Falcó, Christian Simelio, Jaume Casalí, Marc Torent, Anna González i Pep Coca– s’hi han afegit a les gravacions el duo Ballaveu, Pascale Respaud, Naroa Martínez, Carles Sans, Massinissa Aït-ahmed, Xabier Berasaluce, Leturia, Oriol Cases i Carlit Falcó.

  • Compartir