• Compartir

Novetats discogràfiques

30 de maig de 2024

ROKO BANANA
‘Fins que surti el sol’
El trio de Banyoles Roko Banana es va estrenar el 2018 amb Madness & Coffee, un disc de rock visceral i sincer amb totes les cançons en anglès. El 2021 es van passar al català i es van autoeditar El veïnat i ara, tres anys després, publiquen Fins que surti el sol, un treball que beu del punk modern i l’indie underground i que gira sobre el fet de sentir-se perdut i incomprès en un món hostil i deshumanitzat. Una de les peces del nou àlbum és “Albert Serra”, un altre banyolí il·lustre al costat dels mateixos Roko Banana i sobretot dels imprescindibles i eterns Kitsch.

ALIDÉ SANS
‘Arraïtz’
Els últims anys Alidé Sans s’ha consolidat com una de les veus més representatives del món expressant-se en aranès, la variant que es parla a la Vall d’Aran de l’occità. I tot i que parteix de la tradició oral i les arrels, ja fa un temps que en els seus treballs explora nous camins a través del rock, l’electrònica i el hip-hop. A Arraïtz segueix en aquesta línia i hi trobem vuit cançons de tradició oral per ballar (a ritme de rondèus, borrèies o vals) però amb un so modern que enllaça la tradició amb l’actualitat. Molt aconsellable.

ROÑA DOGELIA
‘Bajarme de este mundo’
Doña Rogelia era un famós ninot del segle passat que crec que feia parlar una ventríloqua que es deia Mari Carmen. Sortia a l’Un, dos, tres de Televisió Espanyola. Era rondinaire, políticament incorrecta i tenia pocs pèls a la llengua. I Roña Dogelia és una banda de punk-rock d’Onda, prop de Castelló de la Plana, que debuta amb un primer disc on tampoc es mosseguen la llengua amb lletres esmolades que intenten posar el dit a la nafra. El treball inclou una cançó en català, “Fem barri”, gravada amb la col·laboració d’Apologia.

  • Compartir