• Compartir

Novetats discogràfiques

23 de maig de 2024

EDUARD COSTA
‘Ben amunt!’
Els Amics de les Arts ara són un trio però van néixer com un quartet. La quarta columna era el banyolí Eduard Costa, que va abandonar el vaixell ja fa uns anys per arrencar una carrera en solitari amb el nom d’Últim Indi. El 2022, però, va aparcar els indis i va començar a firmar com a Eduard Costa amb una proposta a mig camí entre la cançó d’autor i el pop-rock. Ben amunt és ja el seu quart disc en solitari i conté només set peces que presenten l’amor des de diferents punts de vista, com la primera trobada íntima, l’atracció física o l’amor propi. Ell en va sobrat.

NÚRIA DURAN
‘A totes les parts de mi’
El tarragoní Eloi Duran va guanyar el prestigiós concurs Sona9 a finals de l’any 2023. I la guanyadora del Premi Joventut (que vindria a ser el segon guardó del certamen) va ser la barcelonina Núria Duran, que a part del cognom comparteix ben poques coses amb l’Eloi. I ara, mig any després, la Núria debuta autoeditant-se un primer disc amb 11 peces de pop electrònic i bedroom pop en català i anglès amb una proposta a mig camí entre el que factura Ferran Palau i el que broda la vigatana Carla. Ja veurem si dura.

EDUARD INIESTA
‘La comunitat’
Eduard Iniesta porta més de 25 anys acompanyant músics com a guitarrista (sobretot Marina Rossell) i també consolidant una trajectòria en solitari que amb La Comunitat arriba ja a la 13a referència. Al seu anterior disc d’estudi, Trajecte Animal (2020), ja va explorar terrenys propers al pop i el rock allunyant-se dels seus inicis a la world music, la música mediterrània o el folk. Ara segueix en aquesta línia i factura un àlbum amb 11 peces de pop ric i heterogeni. Ell toca i canta i explica què els passa als residents d’un bloc d’habitatges d’una ciutat.

  • Compartir