• Compartir

Novetats discogràfiques

9 de maig de 2024

JURIOL
‘Picar pedra’
Amb el títol ja ho diuen una mica tot. Per fer rock (en majúscules) avui a Catalunya cal picar molta pedra. I és que no són bons temps per a les guitarres esmolades ni els riffs endimoniats. Tot i això, Juriol (banda liderada per la bagenda Clara Oliveres amb el vigatà David González a la bateria) ho intenta de nou amb un àlbum que es fa curt (només té set talls) però on sonen contundents i sense escissions. Fa un parell d’anys ja ho van intentar amb T’he trobat i van passar força desapercebuts. A veure si amb Picar pedra hi ha més sort. Se la mereixerien.

LIA SAMPAI
‘Un delta fràgil’
El nou àlbum de Lia Sampai parla de les Terres de l’Ebre com fan també Quico el Cèlio o Xeic! Ella, però, ho fa amb el llenguatge de la cançó d’autor seriosa i més poètica amb influències també de la jota i les tonades populars. Aquest és ja el seu tercer disc, i a les 10 cançons que hi ha s’hi nota un esforç per donar sonoritat contemporània i fresca a la música d’arrel ebrenca. I sí, se’n surt airosa. Per cert, a Sampai la podeu escoltar últimament fent concerts a duet amb la violoncel·lista osonenca Coloma Bertran. Molt aconsellable, aquest tàndem.

HABLA DE MÍ EN PRESENTE
‘De todo se sale’
Habla de Mí en Presente én una de les bandes més singulars del panorama català. Van néixer a Berlín en un combo on tocaven cinc joves de París, Lübeck, Barcelona i Portocolom i des que s’ho van agafar seriosament tenen seu a la capital catalana, on el 2022 van debutar amb Vivir más. Ara redoblen l’aposta amb De todo se sale, un àlbum de pop eclèctic pensat per arrasar a pistes de ball. Una festa que sona a bombo a negres amanit amb violins i guitarres salvatges. A la peça “Complicado”, una de les més rodones, hi col·labora Meritxell Neddermann.

  • Compartir