• Compartir

Novetats discogràfiques

2 de maig de 2024

MARIA LAMATA
‘Ella diu’

El nou disc de la mataronina Maria Lamata és una radiografia sobre què és ser una dona de 30 anys, on canta sobre les seves relacions interpersonals a través de deu cançons escrites per ella mateixa. Amb sons frescos i ritmes groovy, aconsegueix fer ballar i alhora també reflexionar i emocionar. Després d’engolir el disc se sobreentén que Lamata lamenta no haver tractat el seu cos, i a ella mateixa, com es mereixia. I fa una crida a estimar-nos més. Doncs vinga, serà qüestió de prendre’n nota. I si t’ho recepten amb música, encara més.

LAS KARAMBA
‘Te lo digo cantando’

Las Karamba són mitja dotzena de pubilles que es van trobar a Barcelona el 2021 per publicar Camino así, un primer disc amb el qual ja van voltar mig món. Amb Te lo digo cantando doblen l’aposta partint de nou de la música cubana amb incursions al bolero, la salsa, la rumba i ara també el rap. Una mescla multicultural amb peces de caire positiu i optimista que conviden a ballar que conviuen amb d’altres de més íntimes amb missatge i compromís. A un dels temes, “Me lo dijo el silencio”, hi col·labora Rita Payés.

ÖLIVIAS
‘Que baixi el cel’

El duet format per Clàudia Balletbó i Isabel Archs ha fet un disc experimental que pretén retre culte a la mort i al dol. Ho fan a través de nou cançons sensibles i tendres amb protagonisme per la veu, quatre cordes i algunes bases electròniques. Els orígens d’Ölivias cal buscar-los el 2020 quan, amb el nom d’Ölivia Musyk, ja s’havien donat a conèixer publicant Antich Ventura i Clamare, dos treballs bessons que també anaven sobre la mort i l’absència. Ara, a la tercera, han escurçat el nom i hi han tornat amb més i millor.

  • Compartir