• Compartir

Novetats discogràfiques

21 de març de 2024

MAYTE MARTÍN
‘Tatuajes’

El nou disc de la barcelonina Mayte Martín aparca el flamenc i es capbussa al món de la cançó d’autor, la bossa nova, la balada italiana, la cançó francesa i el jazz. Com? Doncs deixant de banda les composicions pròpies i facturant un disc de versions d’artistes com Violeta Parra (Gracias a la vida), Víctor Jara (Te recuerdo Amanda), Joan Manuel Serrat (Lucía) o Jacques Brel (Ne me quitte pas). Una espècie d’homenatge a cançons que ja són eternes enregistrades en quartet amb piano, contrabaix, bateria i, és clar, veu. Per cert, l’àlbum es va publicar el 8-M.

BORJA PENALBA
‘Giròvag’

Borja Penalba és un guitarrista valencià conegudíssim per haver acompanyat Feliu Ventura, Lluís Llach, Maria del Mar Bonet… I finalment, després de dècades fent d’actor secundari, ha publicat el seu primer treball en solitari amb un títol que em recorda una peça de Gerard Quintana quan també navegava sense Sopa de Cabra. A l’àlbum hi ha 14 talls amb Penalba musicant poetes com Joan Fuster, Marià Villangómez o Bertolt Brecht i un parell de divertimentos, un dels quals gravat en directe al Teatre Principal de València el passat desembre.

TIU
‘Assaig obert’

Tiu es va donar a conèixer el 2008 amb Musicogastrònoms i un any després va publicar Sopeta de brou. La banda mallorquina, encapçalada per la veu de Tiu Herrero, es va convertir aleshores –amb el permís del vigatà Tremendu– en la primera formació dels Països Catalans a casar música i gastronomia. El 2011 van servir Pink Poma i des de llavors havien desaparegut del mapa. Aquest març, però, han ressuscitat amb un Assaig obert amb 12 capítols de música honesta i senzilla i, evidentment, referències gastronòmiques. Bon profit!

  • Compartir