• Compartir

Novetats discogràfiques

14 de desembre de 2022

ERNESTGINKGO
‘Seguint la natura’

El debut discogràfic de l’osonenc ErnestGinkgo és ple d’arestes i imperfeccions però alhora és extremadament autèntic i sincer. Es nota que les cançons surten del cor i no pas d’un laboratori o un estudi on s’ha malversat més temps tunejant peces per fer-les audibles que no pas pensant en si transmeten alguna cosa o no. El treball de Ginkgo no té secrets: la seva veu, la seva guitarra i també pinzellades d’altres instruments (tots fets per ell mateix o el seu pare) amb missatges d’amor a la natura i càntics a la vida reposada. Sí, una mica hippy però té el seu encant.

BLACK MUSIC BIG BAND JUNIOR
‘Seguint els commitments’

The commitments és un film mític dels anys 90 dirigit per Alan Parker en què un grup de joves de Dublín intenta muntar una banda de soul per fugir de l’entorn deprimit on vivien. Soul a Irlanda? El país de la música celta? Doncs sí. I 30 anys després un grup de joves d’entre 8 i 15 anys de Girona recupera aquell esperit i aquell repertori. Soul al Gironès? El 2022? Doncs sí i déu-n’hi-do, el resultat. L’àlbum és el primer disc de la Black Music Big Band Junior, un projecte formatiu de la Black Music Big Band impulsat per Cases de la Música i el Black Music Festival.

AIALA & ELTORNADO
‘Demons’

Fa un parell d’anys, en ple confinament, la cantant barcelonina Aiala i Eltornado (alter ego de l’MC Marco Fonktana quan es dedica a les tasques de producció) es van unir i van publicar un parell de singles amb l’objectiu de flirtejar amb estils diferents. Ella s’acostava a terrenys més urbans i actuals i ell se centrava en la producció de bases. A principis d’aquest 2022 el duo va anunciar la continuïtat de la seva relació professional i ara arriba el primer àlbum conjunt, que aplega els singles i un parell de temes nous. R&B d’avantguarda, house i una mica de rap.

  • Compartir