• Compartir

Novetats discogràfiques

14 de març de 2024

Jordi Sunyer

BALKAN PARADISE ORCHESTRA
‘Nèctar’

La brass band més famosa de l’escena nacional publica el seu tercer disc, un treball conceptual amb 11 cançons que parteixen dels sons balcànics però que també flirtegen amb sonoritats de reggaeton, rumba, ska, disco o, fins i tot, electrònica. El culpable d’aquest so és l’osonenc Arnau Altimir, bateria d’Oques Grasses i productor de Nèctar. Amb aquest nou àlbum les Balkan Paradise Orchestra demostren que són unes obreres incansables que segueixen treballant intensament per aconseguir el seu nèctar preferit: la seva pròpia música. Mel.

LA FÚMIGA
‘Tot està per fer’

Tercer llarga durada d’un dels grups més destacats del País Valencià, La Fúmiga. El disc s’obre amb Principis, una cançó de pop festiu carregat d’electrònica, i segueix amb l’indie pop de Covards, on els valencians col·laboren amb els omnipresents The Tyets. La nòmina d’artistes convidats no acaba aquí: a Tot està per fer hi apareixen els Ginestà i a Ja dormiré, els vallencs Figa Flawas. Trio d’asos. El disc, en un atac d’originalitat toponímica, es clou amb la cançó Finals, a ritme de pop visceral amb el bombo a negres.

ROBA ESTESA
‘De lo bo, lo millor’

Les Roba Estesa tornen a la càrrega amb De lo bo, lo millor, un quart disc que ve a ser com una crònica sobre la vida mateixa i sobre els deu anys d’història del grup. A través de la fusió sonora entre el pop, diferents elements electrònics i la música tradicional (que va començar com a eix vertebrador de la banda i ara és un element secundari) aborden temes com la crisi dels 30, les relacions afectives o la precarietat d’aquest món tan frenètic. Arrodoneixen el treball tres col·laboracions d’universos prou diferents: Antònia Font, La Furia i Tremenda Jauría.

  • Compartir