• Compartir

Novetats discogràfiques

29 de febrer de 2024

Jordi Sunyer

GINESTÀ
‘Vida meva’

Quart disc ja dels Ginestà, la banda dels germans Júlia i Pau Serrasolsas. En aquest cas, han fet un treball conceptual com els d’abans, amb cara A i B. A la primera part hi ha cançons d’amor cap a la parella, amb un començament eufòric que acaba amb un trencament que dona pas a la cara B. Aquí el disc pren forma de comiat i comença un procés que té com a objectiu tornar a estar bé amb un mateix. Per traçar aquest camí, Ginestà abraça el pop però també aposta per ritmes més electrònics i fins i tot alguns temes que s’apropen al rock.

JOANA DARK
‘Lo secà’

Darrere de Joana Dark s’hi amaga Ariadna Rulló, filla del mític Ton Rulló (Coses, TR, La Rural…). I tot i que va començar fent punk-rock i després es va passar a l’electrònica, ara aposta pel folk d’aire contemporani amb similituds al que facturen Tarta Relena, Marala o el duet Maria Arnal i Marcel Bagès. Per crear Lo secà explica que va començar fullejant el costumari de Joan Amades que hi havia a casa del seu pare. Si és així, beneïda sigui aquesta connexió entre rullons que s’afiança a “El mosso”, on també canta Ton Rulló.

THE HARLOCK
‘Retorno al Low Fi’

Després de debutar publicant dos discos que podríem entaforar al calaix del folk-rock, l’any 2023 els barcelonins The Harlock van fer un cop de timó cap a un so més agressiu, van canviar l’anglès pel castellà i van publicar El fabuloso retorno de las maquetas de cassette. Un any després, per si algú en tenia dubtes, la banda certifica el seu gir cap al punk amb Retorno al Low Fi, un treball amb vuit peces que van de dret a barraca a ritme de punk-rock i garatge i una mirada àcida i burleta cap a tot allò que ens envolta.

  • Compartir