• Compartir

Novetats discogràfiques

15 de febrer de 2024

Jordi Sunyer

FIGA FLAWAS
‘La calçotada’
Els Figa Flawas són de Valls i en el seu segon disc han volgut escombrar cap a casa invitant a tothom a la seva particular calçotada. El treball inclou 20 temes (sí, dues desenes de cançons!) on hi ha novetats però també alguns hits que ja s’havien donat a conèixer fa uns mesos com el Mussegu o el Xalalà que canten amb Lluís Gavaldà, d’Els Pets. També hi ha sorpreses com Es ven, on perverteixen l’Al vent de Raimon a ritme de hip-hop. La calçotada es tanca amb rumba amb el tema El vermutillu, melancòlic i tristoi.

ANAÏS VILA
‘Ara sempre’
Anaïs Vila és la guitarrista i corista dels directes de Joan Dausà. Però també és una artistassa amb projecte propi que brilla a Ara sempre, un treball amb 11 cançons acústiques de pop independent amb pinzellades de folk. S’hi retraten les barreres i els anhels dels qui ara viuen la dècada dels trenta i també hi apareix l’emergència climàtica, l’ansietat, la vida frenètica o les relacions de parella. Una de les col·laboracions estrella és la de David Carabén (Mishima), que canta Desert a duet amb una Vila que caldrà seguir de prop.

EVA VERDE I DANILO TARSO
‘Chrysalis’
La cantant barcelonina Eva Verde i el pianista italià Danilo Tarso es van conèixer a Itàlia arran d’una residència artística. És evident que es van entendre bé i ara debuten junts en un disc amb lletres en català, castellà i anglès que s’alternen amb melodies més líriques en italià. Hi ha alguna composició per a piano de Tarso (que abans de conèixer Verde era bàsicament un pianista de jazz) que va néixer instrumental i que s’ha transformat en cançó amb lletra de Verde i a la inversa. I tot amb un aire de lieder romàntic que fa de bon escoltar.

  • Compartir