• Compartir

Novetats discogràfiques

1 de febrer de 2024

PELAT I PELUT
‘Termomix’

Pelat i Pelut va néixer fa vuit anys a la Plana de Vic com un duet de versions de rumba format per Xevi Abril (Pelat) i Jacint Torrents (Pelut). Aviat van començar a fer temes propis i a ampliar la banda fins a convertir-se en un dels grups més interessants i originals del panorama festiu nacional. Amb Termomix redoblen l’aposta, fan un Gertrudis aparcant la rumba i s’envolten de col·laboradors de luxe com Alguer Miquel (amb qui canten Camina lluny, un tema que Abril dedica a Torrents, que va deixar la banda) o Alba Armengou. Curt però imprescindible.

ALBERT VILA TRIO
‘Reality Is Nuance’

Reality Is Nuance és el setè disc en solitari d’Albert Vila però el primer que grava en format de trio. Als nou talls que hi ha a l’àlbum la guitarra de Vila –a qui no s’ha de confondre amb l’osonenc Albert Vila, que havia sigut baixista de Brams, entre d’altres bandes– està acompanyada del contrabaixista Doug Weiss i del bateria Rudy Royston. Jazz d’alta volada facturat per un dels músics més internacionals de l’escena nostrada que ha gravat també al costat de patums com Aaron Parks, Doug Weiss o Jeff Ballard.

ROCK PER XICS
‘El rock és salut’

El rock no té edat i si algú en dubta que escolti el segon disc de la banda gironina de rock per a públic familiar Rock per Xics. La base sona potent i contundent i les lletres, en comptes de parlar de sexe o drogues, parlen d’hipopòtams, vikings o de com aprendre a anar en bici. Al primer àlbum les peces de Rock per Xics eren adaptacions de clàssics del rock amanides amb algunes lletres del cançoner popular català, però en aquesta ocasió tota la música i les lletres són del guitarrista i cantant Ismael Berengena. Un pas més.

  • Compartir