• Compartir

Novetats discogràfiques

25 de gener de 2024

CALA VENTO
‘Casa linda’

Un dels discos més interessants del 2023 va ser Casa linda, el nou treball del duet de rock format pels empordanesos Joan Delgado (veu i bateria) i Aleix Turon (veu i guitarres). Cala Vento van apostar fort i van gravar amb tres o quatre productors (als crèdits hi apareixen Youth, Emili Bosch, Santi García i Jordi Mora) per assegurar-se que el resultat fos òptim, cosa que es pot comprovar amb perles d’indie-rock com No hay manera. També hi ha col·laboracions de nivell com Amaral a Teletecho o Gorka Urbizu a Passar pantalla.

THE GRAMOPHONE ALL STARS
‘Call Your Friends’

The Gramophone All Stars habitualment ja són una bona colla, però en aquesta ocasió han trucat a parents i amics per muntar una autèntica big band i gravar un disc súper ambiciós i multitudinari. La primera convidada és Judit Neddermann, vocalista titular del grup durant deu anys que hi torna per cantar Shit Happens. També passen pel micro altres cantants que han col·laborat en les últimes gires del grup, com Saphie Wells, Tonia Richii o Kelly Isaiah (Koers), i pitos com Pol Omedes a la trompeta, Alba Pujals al trombó o Irene Reig al saxo alt. Un festival.

CARLES BELDA
‘Ciclisme aborigen. Vol. 1’

Aquest és un disc simple i sorprenent perquè està gravat únicament amb un orgue Hammond i els 14 talls que hi ha són tot temes instrumentals dedicats a esdeveniments, espais o personatges clau de la història del ciclisme als Països Catalans. Hi ha cançons per a Melcior Mauri, Joan Martí, els germans Timoner, per a l’equip Kelme… Es nota que l’acordionista Carles Belda, un dels músics més inquiets del panorama folk català, és un malalt de la bici. Per cert, se n’ha fet una edició limitada en vinil amb un llibret il·lustrat per Toni Benaiges i textos de Julià Guillamon.

  • Compartir