• Compartir

Novetats discogràfiques

18 de gener de 2024

Jordi Sunyer

VARIS ARTISTES
‘Els teus amics. Disc homenatge a Llongue’

Una trentena de músics han volgut retre homenatge al sabadellenc Josep Maria Llongueras (Llongue pels amics), que va morir de forma sobtada el passat juliol, a través d’un disc que compta amb 16 versions del mateix Llongue acompanyades de tres sorpreses: una cançó inèdita de La Madam titulada Vilma; una peça escrita per Aleix Creus, de La Madam, Un dia com avui, amb una lletra dedicada al seu excompany de formació, i una versió de Lonely Avenue interpretada per Montse Llaràs i Miquel Prats (Bars). Un gran record.

PETIT MAL
‘Como que nada ocurrió’

Petit Mal és un projecte de pop-folk liderat pel valencià Suso Giménez amb gairebé dues dècades de trajectòria. Giménez, però, no viu de la música sinó que exerceix de pneumòleg i això li permet agafar-se la carrera amb certa tranquil·litat i sense urgències. Ara publica Como que nada ocurrió, un tercer disc (tres en 20 anys no és un ritme gaire prolífic) que és una peça d’orfebreria que convida a seguir endavant i que farà les delícies dels que perden l’orella per propostes com les de Sufjan Stevens, Iron & Wine o Dawn Landes.

ZOMBI PUJOL
‘Imbecil·litat tàctica’

L’any 2012 un grup de veterans de l’escena vallesana provinents de bandes com Suicidal Vailets, Budellam o Orgy of One es van unir per crear un projecte de punk amb el tallagespa pasturant permanentment per la llengua. Que no es tallen ni un pèl, vaja. I aquell experiment que ells mateixos definien “de pocasoltisme garatgero i punk rock merdós” arriba ja a la tercera entrega amb 11 noves peces que no tenen pèrdua. L’àlbum arrenca amb “La merda que fas tu” i acaba amb “Pterodàctils”, un recitat amb to de pregària. La portada és d’Ignacio Murillo.

  • Compartir