• Compartir

Novetats discogràfiques

7 de desembre de 2022

JO JET I MARIA RIBOT
‘Febrer // Agost’

Els manresans Jo Jet i Maria Ribot (també es fan dir JJMR) treuen un quart disc atemporal que tot i tenir un títol mensual és apte per escoltar tant a l’hivern com a l’estiu. La base és la de sempre –veu i guitarra i poesia– però a l’acostament cap al pop que ja van fer a l’avantpenúltim treball de la mà del vigatà Jordi Casadesús ara hi han afegit una passeta cap a l’electrònica gràcies al treball a la producció de Sr. Chen, que ve del hip-hop. El resultat és un disc més urbà però igualment reconeixible. I potser, fins i tot, es tracta del seu treball més proper i accessible.

CHE SUDAKA
‘20 años’

Actualment els barcelonins Che Sudaka estan fent el volt per Europa amb l’espectacle 20 años sin fronteras amb cites a França, Txèquia, Suïssa, Alemanya… I per celebrar dues dècades de vida, a part d’anar de gira, també han tret un disc amb col·laboracions com les de La Pegatina, els veneçolans Desorden Público, l’argentí Sergio Rotman o els colombians Doctor Krapula. I sí, segueixen amb el segell de sempre: una festa d’estils, cultures i idiomes, on es balla al ritme cúmbia, skà, folklore llatinoamericà i, evidentment, punk irreverent.

GESSAMÍ BOADA
‘L’art d’estimar’

Arriba el tercer disc de la cantautora mataronina Gessamí Boada. El treball, mescla de folk i cançó d’autor, neix d’una ruptura de parella i del seu procés de superació. Amb un llenguatge proper, parla de l’amor romàntic, el desamor, el dol i la llibertat amb un títol, L’art d’estimar, inspirat en l’assaig homònim de l’alemany Erich Fromm. L’àlbum inclou nou cançons, una en francès (“Ma voix”), una en anglès (“Love is You”) i set en català. Una d’elles és “No demano gran cosa”, un poema de Miquel Martí i Pol que ja havia musicat fa anys Ramon Muntaner.

  • Compartir