• Compartir

Novetats discogràfiques

5 de gener de 2024

Jordi Sunyer

SEBASTIÀ GRIS
‘Oli, all i julivert’

Segon disc amb la guitarra sola de Sebastià Gris, un músic nascut a Manacor que ara té un peu al sud d’Osona. El treball segueix la línia minimalista, instrumental i pura de Llorer, clau i canyella (2021) i també s’ha escrit i gravat a la vora dels fogons de casa seva. En total hi ha vuit cançons, entre les quals Temps enrere (que ja apareixia a l’EP Venim a aquest món que Gris va gravar amb la cantant Magalí Sare) i una versió de Lonesome Road Blues, una peça tradicional americana. Com a curiositat, tot s’ha gravat amb una guitarra fabricada pel lutier David Solé.

BIEL MARTÍ
‘La llum que portes dins’

El tercer disc d’estudi del jove cantautor barceloní Biel Martí és un recull de 13 cançons que reflecteixen l’època més fosca de la seva vida. El desamor, la depressió, l’alcoholisme on va estar enfonsat una bona colla d’anys i la mort són alguns dels temes que Martí explora a través dels ulls de personatges ficticis (com fa a l’homònima La llum que portes dins) o de la seva pròpia mirada, com fa a Els estels o a l’esquinçadora Si us plau. Folk d’arrel americana íntim, visceral i sincer i relativament càlid per fer baixar les nits d’hivern.

XIULA
‘Babynova’

El quartet barceloní Xiula segueix innovant en el despert i actiu món de la música d’animació per a infants (ara se’n diu per a públic familiar) del país. I a Babynova fan un pas més facturant 14 bones peces de pop-rock però sempre amb vocació pedagògica i un important component social gràcies a unes lletres vitals, cuidades i optimistes. A Babynova, a més, no s’han estat de res i compten amb les col·laboracions especials del garriguenc Joan Garriga, Helena Miquel, els rumbers Los Manolos, Maruja Limón i l’actor David Selvas.

  • Compartir