• Compartir

Novetats discogràfiques

30 de novembre de 2023

Jordi Sunyer

GAS
‘Gas III’

El vigatà Jordi Gas és un clàssic de la moguda musical nostrada. Va ser el culpable del so del primer disc de Sopa de Cabra i després, entre d’altres, va ser baixista de Jarabe de Palo, de Sau, cantant dels rumberos Ai, Ai, Ai, líder de Kuopac al costat de Valen Nieto… i ara és baixista de La Salseta del Poble Sec. I a més també té una carrera en solitari que ara arriba al tercer capítol on per primera vegada s’ho ha fet tot: veus, bases, producció, mescles… El resultat és un pop electrònic en català poc analògic i gens convencional però suggerent i sorprenent.

LIANNALLULL
‘El gran sí’

Arriba el vuitè disc d’estudi de Liannallull, l’incombustible projecte musical encapçalat per Jordi Espinach (Esperit!, Le Petit Ramon) amb Anna Capacés a la veu que porta una quinzena d’anys establert als peus del Montseny. Segurament per això el tema més llaminer del disc és Hippies del Montseny, una de les 10 peces d’un treball que és una espècie de macedònia atemporal feta amb folk, cançó d’autor, psicodèlia, una mica de disco i bones lletres en català. Això sí, sense por d’equivocar-nos podem afirmar que Liannallull mai serà un grup de masses.

CAROLA ORTIZ
‘Cantareras’

Cantareras és el quart projecte com a solista de Carola Ortiz, una cantant i clarinetista de Terrassa que va començar al món del jazz i que cada cop s’acosta més al món de la cançó i les músiques del món. Al nou treball hi recull 12 cançons i romanços extrets de la tradició oral de la península Ibèrica revisitades amb una mirada contemporània amb sonoritats de folk, música medieval, jazz i electrònica. Hi ha peces en català, gallec i castellà i un nexe comú: totes les tonades les podrien haver cantat les cantareras, dones que treballaven omplint càntirs d’aigua.

  • Compartir