• Compartir

Novetats discogràfiques

3 de novembre de 2023

ÀLEX JASSÉ
‘No m’ho puc creure’

Àlex Jassé és un jove barceloní conegut per haver tocat la guitarra i el baix en grups com Karabash, Síbaris o Blues Social Club. Ara debuta en solitari amb No m’ho puc creure, una selecció de 16 temes sobre sentiments, persones, contradiccions, el sentit de la vida o el sistema actual. Agradarà als seguidors de bandes com The Magnetic Fields (al disc disc hi ha, de fet, una cançó d’homenatge al grup), Wilco i Eels. Les portades del disc –i també dels singles que s’han publicat– són collages de Laura Gómez que semblen sortits d’una pel·lícula dels anys 60.

VERDCEL
‘Petricor

Verdcel és un projecte de cançó d’autor, pop i folk liderat per l’alcoià Alfons Olmo que està actiu des de fa 23 anys. I tot i que mai ha acabat d’esclatar, sempre està allí. I ara hi tornen amb Petricor, un treball que no arriba només en disc sinó també en format de llibre amb una novel·la gràfica de Daniel Olmo i textos elaborats expressament per 17 escriptors dels Països Catalans com Josep Piera, Núria Cadenes, David Segarra, Ester Xargay o J. V. Frechina. Si la persistència i la perseverança són un valor Verdcel n’és un dels màxims exponents.

JOHNNY B. ZERO
‘No me gusta el rock’n’roll’

No me gusta el rock’n’roll ho cantava Yosi de Los Suaves a finals del segle passat. Evidentment, era una trola com un temple. A la segona estrofa ja hi afegia más que gustarme me encanta… Amb els valencians Johnny B. Zero passa tres quarts del mateix. El títol enganya. Han facturat un disc amb nou temes que parteixen del rock clàssic tot i que també s’aproximen al funk, al punk, la balada electrònica (a l’homònima No me gusta el rock’n’roll) o a l’indie-pop (Ordenador). Després de començar cantant en anglès amb aquest nou disc s’han passat al castellà.

  • Compartir