• Compartir

Novetats discogràfiques

19 d'octubre de 2023

AVIKULTORES MODERNOS
‘Avikultores Modernos’

La discogràfica Chesapik ha decidit treure la pols al llegat dels osonencs Avikultores Modernos remasteritzant i recopilant algunes de les cançons més emblemàtiques del seu repertori en un fantàstic vinil transparent d’edició limitada. La banda, que va néixer ja fa quasi 40 anys, tenia el carismàtic Joan Serrarols de cantant –i lletrista– i es completava amb Tino Peralbo (bateria), Marcel, Xena, Carrera (baix) i els guitarristes Ernest Barniol i Tomàs Busoms, mort el 2002. El 2019 ja van fer un bolo de retorn. A veure si amb l’excusa del disc en ve algun altre.

MARIA HEIN
‘Tot allò que no sap ningú’

Han passat dos anys des que Maria Hein es va donar a conèixer amb Continent i contingut, un excel·lent àlbum de debut on barrejava folk i pop. I ara arriba Tot allò que no sap ningú, un disc on la cantant i compositora mallorquina aposta pels elements electrònics i una producció molt més minimalista. La veu, però, màgica i sensual alhora, segueix sent l’instrument principal que vertebra cadascuna de les 13 cançons que detallen el camí d’una relació, des del principi fins al final. Amb Hein no hi ha dubtes. Enamora. Fins al final.

RICKY GIL & BISCUIT
‘Artefactes sonors de…’

Ricky Gil és un històric de la música nostrada. Segueix actiu amb Brighton 64 i amb Artefactes sonors de l’underground català (aquest és el títol sencer del disc) dona continuïtat a una carrera en solitari que va encetar amb Infinites rutes invisibles. Gil, però, no ho fa sol. Toca acompanyat dels rockers Biscuit i ha comptat amb les col·laboracions de Joana Serrat, Namina, Jordi Batiste o Manel Joseph. Ell mateix detalla que el treball vol ser un homenatge “necessari” a artistes com Sisa, Ia & Batiste, Gato Pérez, Pau Riba, Melodrama o Motta. I l’encerta de ple. Bingo.

  • Compartir